Már csak négy hét van hátra az ország legnagyobb női futóünnepéig, az ALDI által hatodik alkalommal támogatott Női Futógáláig. A 2018-ban már ALDI Női Futógála néven megrendezett eseményen tavaly is közel 5000 sportolni vágyó vett részt.

A gálát szervező Budapest Sportiroda (BSI) és a főszponzor ALDI reméli, hogy idén is sokan csatlakoznak az eseményhez, amely 2021. szeptember 11-én kerül megrendezésre a budapesti Népligetben.

 A 2021-es ALDI Női Futógálán változatos távokon lehet indulni, a 600 méteres családi futástól a 10 kilométerig, egyéniben, párban és váltóban egyaránt, és gyaloglók is nevezhetnek, így minden érdeklődő megtalálhatja a számára ideális versenyszámot. Egy futó akár több távon indulva kombinálhatja a versenyszámokat, azaz a gála során akár 17,5 kilométer is teljesíthető. Az ALDI Női Futógála minden regisztrált résztvevője érmet kap a táv teljesítéséért.

 „Az ALDI Női Futógála az évek során bizonyította, hogy a futás mindenki számára élvezetes sport, amelynek nincs felső korhatára” – mondta el a rendezvény kapcsán Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. A gálán a résztvevők zöme általában a 25-40 év közötti korosztályba tartozó sportolni vágyó, de az idősebb generációkból, illetve a fiatalok közül is szép számmal akadnak versenyzők.

A legnépszerűbb táv minden évben az öt kilométeres táv, amit a résztvevők közel egyharmada választ, a második pedig a 10 kilométeres táv. Ezekben a versenyszámokban sokan babakocsit tolva futnak, és a rövidebb távon még az óvodás korosztály képviselői is szívesen kocognak anyukájuk mellett. A rendezvény nem csupán Budapestről vonzza a résztvevőket, a környező települések mellett többek közt Székesfehérvárról és Tatabányáról is érkeznek indulók.

 Az országszerte immár 150 üzlettel rendelkező ALDI elkötelezett a sport és az egészséges életmód mellett, széles választékot kínál friss, szezonális zöldségekből és gyümölcsökből, valamint egészséges sütési és főzési alapanyagokból.

Az áruházlánc New Lifestyle sajátmárkája alatt csökkentett zsír-, cukor- és szénhidrát-tartalmú terméket kínál, amelyek szintén hozzájárulnak a vásárlók egészséges életmódjához. Az ALDI természetesen gondol az ételintoleranciával élőkre is, számukra az Enjoy Free! termékcsalád glutén- és laktózmentes termékei jelentenek megoldást. Mindemellett az áruházlánc kínálatában - a futástól a síelésen át a beltéri edzésekhez, vagy gyógytornához szükséges kiegészítőkig - rendszeresen megjelennek sporteszközök és sportruházati termékek is, az ALDI-tól megszokott kiváló ár-érték arányban. Az ALDI idei, év eleji egészségkampányának anyagai pedig elérhetők az interneten, a Simon Szimonetta és Kiss Jenő által összeállított edzéstervek, a témához kapcsolódó anyagok, receptvideók mind-mind tartalmas és állandóan elérhető támogatást nyújtanak a vevők számára.