Az üzletláncnak a Bács-Kiskun megyei városban működő szupermarket üzletét – egy kisebb műszaki felújítást követően – a budapesti Árkád bevásárlóközpont hipermarketének volt vezetője vette át. A megújult egység a vállalat franchise rendszerében, SPAR partner áruházként üzemel tovább. A megszokott széles, minőségi árukínálat mellett több helyi termelői árura is számíthatnak a településen élő és környékbeli vásárlók.

„Áruházláncunk elsősorban a képzett és tapasztalt, a minőségi kereskedelem mellett elkötelezett munkatársainknak köszönheti a sikereit. Saját működtetésű vagy a franchise partnerrendszerünkben üzemelő üzleteink kapcsán arra is törekszünk, hogy minél több helybeli munkavállalónak kínáljunk lehetőséget a bizonyításra. A kollégáknak az adott település iránti kötődése ugyanis nagy mértékben meghatározza a helyi vevőközönség vásárlói szimpátiáját, komfort- és otthonosság élményét” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A lajosmizsei üzlet 2004 novemberében Plus Diszkontként nyitotta meg kapuit, 2008 októberétől működött a SPAR kötelékében. A helyi lakosok kedvelt áruháza 2021. július 29-től a vállalat franchise hálózata új tagjaként, mint SPAR partner egység fogadja a vásárlóit. A szupermarketet egy kisebb – de a korszerű energiahatékonysági szempontok miatt fontos – műszaki felújítást követően Szentiványi Viktor vezeti.

Az áruház új üzemeltetője gazdag kiskereskedelmi és a SPAR-hálózaton belüli szervezési, logisztikai és marketingtapasztalatokkal rendelkezik. Dolgozott árubeszerzőként, illetve több budapesti INTERSPAR hipermarketet is vezetett: két évig az Árkád bevásárlóközpontban működő áruházat irányította, később a Bécsi úton lévőt. Széles szakmai rutinját mostantól a SPAR partner láncban kívánja kamatoztatni. Szentiványi Viktor szoros lajosmizsei kötődése, ismertsége, a helyi mindennapokban való részvállalása pedig a vásárlókkal történő még közvetlenebb kapcsolat elmélyítését segíti elő.