A Tesco is csatlakozik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Európai Friss Kalandok” elnevezésű zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő kampányához, amelynek keretében a vásárlók az áruházakban kóstolhatnak friss magyar zöldségeket és gyümölcsöket.

A vásárlók júliustól szeptemberig találkozhatnak majd a kijelölt áruházakban a NAK hoszteszeivel, akik először magyar dinnye, őszibarack, áfonya és paradicsom kóstolóval várják az érdeklődőket.

A NAK és az Interfel, francia szakmaközi szervezet a gyermekek egészségének megőrzése céljából indított edukációs kampányt, hogy több zöldség és gyümölcs fogyasztására bíztassa a gyermekeket és gyermekes családokat. Az „Európai Friss Kalandok” című kampány játékos módon hívja fel a figyelmet arra, hogy ezek az élelmiszerek finomak, egészségesek, sőt fogyasztásuk egyben szórakoztató is lehet.

„Az Európai Friss Kalandok nevű hároméves edukációs kampányunk célja, hogy növelni tudjuk a friss zöldség- és gyümölcsfogyasztást a gyermekek és a gyermekes családok körében. Az Európai Friss Kalandok kampány elsősorban a 6-14 éves korú gyermekekre fókuszál, ugyanakkor mellettük igyekszünk megszólítani a családokat és az idősebb generációt is, akik még megőrizték a zöldség-gyümölcs fogyasztás és felhasználás hagyományos kultúráját, és képesek azt átadni a jövő generációjának. Arra buzdítjuk a szülőket és a nagyszülőket is, hogy vegyenek részt ebben a kampányban, és osztozzanak gyermekükkel, unokájukkal a zöldség- és gyümölcsfogyasztás élményében” – mondta el Győrffy Balázs, a NAK elnöke a kampány kapcsán.

A programhoz a Tesco is csatlakozott, így a vásárlók az áruházakban 2018. július 14-e és szeptember 27-e között találkozhatnak a NAK kóstolópultjaival. A program júliusban a magyar fekete héjú magszegény és a sárgahúsú görögdinnye, és a szintén hazai őszibarack, áfonya és paradicsom kóstolójával indul. A későbbiekben lehetőség lesz hazai szeder, kígyóuborka, alma, szilva és a kápia paprika tesztelésére is.

A kóstolok időpontjairól és a résztvevő áruházakról a www.tesco.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.