Szakemberek közreműködésével készült egészségvédelmi kisokossal az áruházlánc több mint 13 000 dolgozója egészségének megóvásában nyújt segítő kezet.

Az útmutató megfontolandó tanácsokkal és alapvető gyakorlati tennivalókkal szolgál.

„Hazánk egyik legnagyobb foglalkoztatójaként a SPAR Magyarország több mint 13 000 munkavállalóját a világjárvány időszakában is segíti. Munkatársaink egészségének védelme érdekében a koronavírus terjedésének első napjaitól maszkot, kesztyűt és fertőtlenítőszert biztosítunk folyamatosan, de ugyanilyen figyelmet szentelünk a pandémiával kapcsolatos pontos tájékoztatásukra is. A legfontosabb információkat tartalmazó, Egészségünk védelmében című kiadványt minden dolgozónkhoz eljuttatjuk. Az összeállításában orvosok és mentálhigiénés szakemberek vettek részt, garantálva a leírtak maximális hitelességét” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A munkatársak biztonsága az üzletlánc számára a koronavírus-járvány idején is alapvető fontosságú, amelyért minden elvárható intézkedést megtett és megtesz a jövőben is. A védőeszközök – maszk, kesztyű, fertőtlenítőszer – biztosításán túl a vállalat leheletvédő plexiket is telepített a pénztárakhoz, az élelmiszertermelő üzemeiben elkülönítette egymástól a műszakokat, megsokszorozta a napi takarítások és fertőtlenítések számát, valamint a központi munkatársak tekintetében, ahol megoldható volt, gondoskodott az otthoni munkavégzés lehetőségéről.

A gyakorlati védekezéssel párhuzamosan hasonlóképpen fontos a szakszerű és pontos tájékoztatás. Az „Egészségünk védelmében – hasznos tanácsok járvány idején” című, 32 oldalas kiadvány a járványügy területén tapasztalt szakemberek, orvosok és mentálhigiénés specialisták közreműködésével, tényekre és hiteles kutatási eredményekre támaszkodva készült el. A könnyen áttekinthető tájékoztató füzetben a koronavírusról szóló alapinformációktól kezdve, egy esetleges fertőzés során szükséges legfontosabb tennivalókon át, a megelőzés és az egészségmegőrzés leglényegesebb teendőiig minden szükséges tudnivaló szerepel.