A húsvét miatt megváltozik a nyitvatartási rend a SPAR és INTERSPAR áruházakban országszerte, s további intézkedéseket is bevezetett a kiskereskedelmi vállalat, hogy fokozza a vásárlók és a dolgozók védelmét.


„A járványügyi helyzetre való tekintettel arra kérjük vásárlóinkat, hogy április 8-tól vegyék igénybe az egyszer használatos fóliakesztyűket, amelyeket a SPAR és INTERSPAR áruházak bejáratainál helyezünk el. Hangsúlyozzuk, hogy a vásárlás során érdemes végig a kézen tartani a kesztyűt, majd a pénztártól való távozás után azonnal kidobni a szemetesekbe” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Maszkok biztosítása a munkavállalók védelme érdekében

A SPAR az elmúlt hetekben mindent megtett annak érdekében, hogy maszkokat szerezzen be munkavállalói számára. Ennek eredményeképpen minden áruházi és logisztikai területen dolgozó munkavállaló számára a SPAR biztosít egyszer használatos maszkokat. Emellett fejenként 2 darab többször használatos, mosható és fertőtleníthető maszk is eljuttatásra kerül az érintett munkavállalók számára a következő napokban.

A húsvéti ünnepek környékén az áruházak nyitvatartási ideje hosszabb lesz

A SPAR és INTERSPAR áruházak nagyrészt a járványidőszakot megelőzően érvényes, hosszabb nyitvatartási rendben várják vásárlóikat 04.09-én, csütörtökön és 04.11-én, szombaton. Az aktuális nyitvatartási rendről, áruházankénti bontásban a SPAR honlapján lehet tájékozódni: https://www.spar.hu/nyitvatartas-valtozas

Módosultak a mennyiségi korlátozások

A webshop és az áruházi vásárlások tekintetében 2020.04.03-tól a maximum 10 darab/termék személyenkénti vásárlási mennyiségi korlátozás már csak a következő termékcsoportokra vonatkozik: liszt, olaj, rizs, élesztő. A korábban minden termékre érvényes vásárlási korlátozást a SPAR feloldotta.

A SPAR Magyarország intézkedései a koronavírus világjárvány kapcsán

- Megkülönböztetett figyelmet fordítunk vásárlóink és munkatársaink biztonságára, és minden elvárható intézkedést megteszünk a jövőben is.
- Megnöveltük a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseinek mennyiségét. Az áruházakban pedig továbbra is rendkívül alapos a takarítás, melynek keretein belül a bevásárlókocsik és –kosarak rendszeres fertőtlenítése is történik.
- Valamennyi munkavállaló számára maszkot, kesztyűt és fertőtlenítőszert biztosítunk.
- A kiszolgálópultoknál és a pénztáraknál padlómatricákkal segítjük a vásárlókat az egymástól történő távolság megtartásában.
- Megkezdtük az úgynevezett leheletvédő plexik telepítését kasszáknál, amely egyszerre szolgálja a vásárlók és a munkatársak védelmét.
- Minden, eddig csomagolatlanul értékesített kenyeret a SPAR és INTERSPAR áruházakban csomagolt formában kínálunk már csak. Emellett arra kérjük a vásárlóinkat, hogy a válogatható frissárut puszta kézzel ne fogják meg, használjanak erre a célra kihelyezett fogóeszközt, vagy eladótéri műanyag zacskót, esetleg papírzacskót, amibe be is csomagolhatnak!
- A kollégáink munkavégzésének segítése érdekében növeltük a szünetkiadások rugalmasságát, hogy segíteni tudjuk a gyakoribb kézmosás lehetőségét. Ahol erre nincs lehetőség, ott kézfertőtlenítőt biztosítunk.
- A központi, a logisztikai és az élelmiszertermelési területek munkavállalói esetében növeltük a céges buszjáratok mennyiségét, hogy a dolgozók meg tudják tartani a szükséges távolságot egymástól a munkába jutás során.
- Az üllői és a bicskei központjaink büféinek üzemeltetése terén is új szabályokat hoztunk: elkülönítettük egymástól az egyes műszakokat, valamint a központi és raktári munkavállalókat a bicskei központunk vonatkozásában, és a rendszeres napi takarítások és fertőtlenítések számát megsokszoroztuk.
- A központi munkatársak számára, ahol ez megoldható volt, biztosítottuk az otthoni munkavégzés lehetőségét.