A koronavírus-fenyegetettség miatt az Extreme Digital hetekkel ezelőtt számos védelmi intézkedést vezetett be, például a cég bármely külföldi országban járt munkatársainak otthonról kell dolgozniuk. A vállalatnál a héten már élesben tesztelik azt, hogy minden irodai munkát végző munkatárs távmunkában láthassa el feladatait.

Az Extreme Digital raktáraiban és szállítási pontjain védőfelszerelésben és szigorú egészségügyi ellenőrzések alatt dolgoznak a kollégák. A vállalat központi raktárában speciális fertőtlenítő diszpergálók felszerelése zajlik a kiemelt területeken (például a kávézóban, az öltözőkben, az előcsarnokokban, bejárat-kilépési raktárban, mellékhelyiségekben stb.) - ezek segítségével a teljes raktárterületet rendszeresen fertőtlenítik.

 A koronavírus-helyzet súlyosabbá válása nyomán március 16-ától a patikákhoz hasonlóan csak annyi vásárló tartózkodhat bent az Extreme Digital üzleteiben, ahányat eladó kollégáink egyszerre ki tudnak szolgálni: minden boltban egy védőfelszereléssel ellátott kollégánk segíti a sorszámhúzást és beengedést. 

 A hétfőn bejelentett rendelkezéseknek megfelelően 2020. március 17-től az Extreme Digital szaküzletei 15:00 órakor bezárnak. Annak érdekében, hogy a torlódást megelőzzük, az utcákban működő üzletek reggel 7:00 órakor, bevásárlóközpontban lévő szaküzletek pedig 8:00 órakor fognak kinyitni.


Aki az Extreme Digital munkatársai közül bármely külföldi országban járt, biztonsági okokból 14 napon át csak otthonról dolgozhat, aki pedig betegnek érzi magát, annak azonnal haza kell mennie. Hetek óta külön operatív csapat készíti elő azt, hogy az irodai back-office csapatunk munkatársai teljes egészében távmunkában dolgozhasson, ezek első két tesztnapját kedden és szerdán bonyolítja a vállalat.

 “Bár üzleteinkben továbbra is lehetséges készpénzzel fizetni a termékekért, a jelenlegi veszélyhelyzetben arra kérem a vásárlóinkat, hogy lehetőségük szerint részesítsék előnyben az online rendelést és az interneten keresztül történő fizetést, hiszen a készpénzhasználat mellőzésével jelentős mértékben lehet csökkenteni a kórokozók terjedését a vásárlás során” - mondta Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője.

 Míg az Extreme Digitalnál március első heteiben a különböző fertőtlenítő, tisztító eszközök fogytak a legjobban, az iskolák bezárásának március 13-ai bejelentését követően a notebookok és táblagépek eladása is megtöbbszöröződött. A kényszerű otthontartózkodásra szorult vásárlók közül sokan vásároltak még kenyérsütő gépet, gőztisztítót, és otthoni sportszereket, így például futógépeket is.