Az online bevásárláshoz újrapapír táskákat kínál az áruházlánc

Újabb lépést tesz a Tesco a környezetterhelés csökkentése érdekében: az online bevásárláshoz eddig választható műanyag szatyrok helyett újrahasznosított papírtáskákat kínál. Az áruházlánc a házhozszállításhoz ezentúl csak a legszükségesebb termékeket csomagolja műanyag zacskóba, a megrendeléseket pedig alapesetben csomagolás nélkül teljesíti. A vásárlók ugyanakkor eldönthetik, hogy kérik-e a megrendelt árukat papírtáskába csomagolni. Az online vásárláshoz kapcsolódóan így közel 60 százalékkal kevesebb műanyaghulladék keletkezik.

Az online bevásárlás megrendeléseinek kiszállításához az áruházlánc mostantól csak az élelmiszerbiztonsági szempontból indokolt termékeket, így például a lédig péksüteményeket, a pultos csemege- és húsárukat, illetve a lédig aszalványokat, magvakat csomagolja műanyag zacskóba. A meghámozható zöldségek és gyümölcsök, valamint a fagyasztott áruk ezentúl plusz csomagolás nélkül érkeznek a vevőkhöz. Ha másként nem jelzik, a vásárlók csomagolás nélkül kapják kézhez a megrendelt tételeket, de papírzacskóban is kérhetik a kiszállítást. A papírtáskák újrahasznosított anyagból készülnek, és többször felhasználhatók. A vásárlást követően egyébként a házhozszállítást végző kollégák igény esetén vissza is veszik a papírtáskákat újrahasznosításra.


„Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy környezettudatos vásárlóink újra felhasználható zacskókat hoznak magukkal a bevásárláshoz. Elkötelezettek vagyunk a fenntartható csomagolóanyagok használata mellett, és online vásárlóinknak is minél több ökobarát lehetőséget szeretnénk biztosítani, ezért is határoztuk el a műanyagszatyrok kivonását, amivel közel 60 százalékkal tudjuk csökkenteni azok évi mintegy 1 millió darabos mennyiségét” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója.


A helyettesítő termékeket a Tesco továbbra is jól megkülönböztethető, kék műanyag zacskókban szállítja házhoz, ezeket azonban a rendelés átadása után vissza is viszik a kiszállítók, hogy más rendeléseknél újra tudják használni.