Az Aldi Hollandiában fenntartható divatkollekciót vesz fel online kínálatába – a ruhák újrahasznosított PET-palackokból készülnek. A kollekció október 5-től kapható többek között a holland online kínálatban.

Ezt a kollekciót a Trashcode fenntartható divatmárkával együttműködésben hozták létre. Többféle ruhadarabból áll – blúzok, szoknyák, női ruhák, ingek, nadrágok és férfi zakók. Az Aldi azt írja weboldalán, hogy a kollekciónak köszönhetően a fenntartható divat mindenki számára elérhetővé válik, mivel az öltözék egyes darabjai már 4,99 euróért kaphatók.

A divatkollekció újrafeldolgozott poliészterből készül, jelentős része pedig újrahasznosított PET-palackokból. A palackokat kínai hulladéklerakókban gyűjtötték. A kollekció létrehozásához több mint 530 ezer palackot hasznosítottak.

Az újrafeldolgozás nyersanyagot takarít meg és csökkenti a hulladék mennyiségét. Ez a gyártási módszer 70 százalékkal kevesebb energia, 75 százalékkal kevesebb CO2 és 86 százalékkal kevesebb víz felhasználását igényli a hagyományos poliészterhez képest.