A régió kedvelt barkácsáruházát hozzávetőleg 150 millió forintból újította meg szeptember elején a Praktiker. A székesfehérvári barkácsáruház ettől az időponttól kezdve még modernebb környezetben, gazdagabb termékkínálattal várja a vásárlókat.

A teljes átalakítást követően szeptember 7-től újranyit a Praktiker székesfehérvári áruháza. A mintegy 150 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően jelentősen kibővített áruválaszték és szolgáltatáskínálat várja a vásárlókat. A komplex átépítéssel az osztályok szebb külsőt kaptak, ahol ízléses bemutatóterekkel, inspiráló tippekkel és kreatív ötletekkel segítik az üzletbe betérőket terveik megvalósításában. Az áruházban több mint 25 ezer termék vásárolható meg, áttekinthető árucsoportokra lebontva.

„Július óta irányítom a megújult székesfehérvári áruházat, egy motivált csapathoz csatlakozhattam. Az újranyitott Praktiker nem csak vevőinknek nyújt élményt, de a munkatársaink számára is egy kényelmesebb munkakörnyezetet teremt. Az áruválaszték több osztályunkon is kiszélesedett, így a Praktiker alapkínálata elérhető nálunk” – mondta Zelles Tibor áruházvezető.

A több mint 100 ezer fős megyei jogú város és vonzáskörzete egyre nagyobb vásárlóerővel rendelkezik. Az évek óta tapasztalható forgalomnövekedés tette indokolttá a székesfehérvári Praktiker átfogó átalakítását. Az újjáépítés során a legfontosabb szempontot az jelentette, hogy a kényelmes és gyors vásárlás élményét kínálják a vásárlóknak. Székesfehérvár azért is bír különös jelentőséggel az üzletlánc életében, mert a városban két Praktiker barkácsáruház is működött. Az első még 1998-ban nyitott, a második pedig 2008-ban. A két áruházat 2011-ben összevonták és a jelenlegi üzletegység – a Balatoni úton lévő épület – maradt meg. A város életében így több mint 19 éve van jelen a Praktiker barkácsáruházzal.

A székesfehérvári Praktiker története során többször is élen járt a különböző fejlesztésekben. Többek között itt tesztelték a vállalat új kasszarendszerét, majd itt is alkalmazták a mindennapi használatban. Az áruházban kezdődik hamarosan az SAP vállalatirányítási rendszer próbaüzeme is.

Az áruház vevőközönségét szakmailag alaposan felkészült, összetartó csapatként dolgozó munkatársak segítik. A családias légkörű munkahely 60 kollégának nyújt biztos megélhetést. A tapasztalatok szerint a nagy kínálatnak és a segítőkész dolgozóknak köszönhetően a vásárlók szívesen keresik fel az üzletet, közülük évek óta egyre többen a Praktiker visszajáró vendégei.

„A munkatársaink tudásukkal és lelkesedésükkel megalapozták áruházunk sikerét. Nekik tartozunk köszönettel, hogy több ízben is elnyerhettük a hónap áruháza díját. Azon dolgozunk, hogy a vásárlás után mindenki elégedetten távozzon tőlünk, és újra visszatérjen. Vásárlóink véleménye szerint azért keresik fel a helyi Praktikert, mert itt szakszerű, alapos és praktikus segítséget kapnak, s egyre bővülő, trendkövető termékpalettát találnak” – mondta Májer József áruházvezető-helyettes.

A Praktiker 2023-ig az összes üzletét szeretné felújítani a minél hatékonyabban működés érdekében, és hogy a vásárlás valódi élményt jelentsen az egyre igényesebb hazai fogyasztók számára. Ez összesen mintegy 130 000 négyzetméternyi értékesítési területet jelent.