Az ALDI Magyarország ismét megkapta a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) „Megbízható Munkaadó 2019/20” díját.

Büszkeségre okot adó elismerést kapott az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. A céget felelős munkaadói tevékenységéért díjazta a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara. A magyarországi vállalatok számára kiírt pályázatban azokat a cégeket keresték, amelyek példaértékűen bánnak munkatársaikkal mind a munka- mind az életkörülményeiket tekintve.

Az öttagú zsűri hét, humánerőforrás-gazdálkodással kapcsolatos területen értékelte a jelentkezők felelős munkaadói gyakorlatát, az elbírálás során közel hatvan szempontot vettek figyelembe.

Az ALDI számára fontos, hogy egy elismert szervezet szakmai zsűrije is úgy ítéli meg, hogy az áruházlánc előremutató humánpolitikai irányelvek mentén halad. A vállalat magyarországi megjelenése óta folyamatosan figyel arra, hogy a lehető legmagasabb béreket és emellett jó munkakörülményeket biztosítsa munkavállalóinak. Ez az elismerés is visszaigazolja, hogy a munkavállalók és a szakma szerint is helyesek az áruházlánc erőfeszítései. A Kamara zsűrijének döntése alapján az elismerést két évre ítélték oda a nyertesek – így az ALDI Magyarország – számára.
Az áruházlánc magyarországi kereskedelmi átlagot meghaladó bérezést, részmunkaidőt és rugalmas munkavégzést, modern munkakörnyezetet, továbbképzési lehetőségeket, bizonyos munkakörökben pedig külföldi munkavégzési lehetőségeket kínál munkavállalói számára.