Április 5-től már Pécs, Pécsvárad, Szentlőrinc, Komló, Hosszúhetény és egyes kelet-pécsi települések lakói is kényelmesen, akár a Tesco honlapján vagy épp az okostelefonjukon keresztül intézhetik bevásárlásaikat.

Bárhol és bármikor. Az áruházlánc célja, hogy a technikai fejlesztései (applikáció, önkiszolgáló kassza, Scan&Shop és Click&Collect szolgáltatások) mellett az online rendelés és a házhozszállítás folyamatos bővítésével is hozzájáruljon a jobb és gördülékenyebb vásárlói élményhez.

A Tesco 2013-ban, Budapesten, a versenytársak között elsőként indította el házhozszállítási szolgáltatását. 6 év alatt az áruházlánc több mint 20 millió rendelést, 150 millió terméket, 500 ezer címre történő kiszállítást, és csaknem 10 millió megtett kilométert teljesített. A folyamatosan bővített, egyre több és több magyar háztartást lefedő Tesco Online Bevásárlás 2019. április 5-én Pécsre, Pécsváradra, Szentlőrincre, Komlóra, Bogádra, Gyódra, Nagykozárra, Pellérdre, Mecsekpölöskére, Cserkútra, Apátvarasdra, Kozármislenyre, Csonkamindszentre, Kacsótára és Hosszúhetényre is megérkezett.

Így az eddigi közel 1,5 millió mellett további 50 ezer háztartás – és egy újabb régió – számára lett elérhető az online bevásárlás lehetősége. Budapest, Szeged, Győr, Veszprém, Székesfehérvár és Debrecen régióival együtt országosan összesen már 122 településen vehető igénybe a szolgáltatás. 

A felhasználók a bevasarlas.tesco.hu oldalon vagy a Tesco Bevásárlás applikációjában tudják összeállítani a rendelésüket. A bevásárló asszisztensek a kiválasztott termékeket a pécsi Makay úti Tesco hipermarketben fogják gondosan, saját kezűleg összekészíteni, majd az autók onnan kiszállítani. A bevásárló asszisztensek feladata, hogy úgy válogassanak az áruház polcairól, mintha csak saját maguknak vásárolnának. Vagyis nem kell aggódnunk, a személyes jelenlétünk nélkül is garantált a legjobb minőségű termékek kiválasztása. Amennyiben valamilyen termék az adott pillanatban épp nem lenne elérhető az áruházban, az asszisztensek helyettesítő terméket választanak, amely árban és minőségben is a lehető legközelebb áll az eredetileg rendeltekhez – akárcsak mi magunk, a saját bevásárlásaink során tennénk.

A Tesco április 5-től 4 autóval és 22 új kollégával gondoskodik a Pécsett és vonzáskörzetében élő, körülbelül 187 ezer lakos kiszolgálásáról. A vásárlók 2 órás idősávok kiválasztásával, akár 3 hétre előre is leadhatják rendelésüket a közel 20 ezer féle, az áruházival megegyező termékből. A kiszállítást pedig reggel 8 és este 10 óra között kérhetik.

Az áruházlánc az online bevásárlási szolgáltatás pécsi és Pécs környéki bővülésével egyidőben – az átfogó élelmiszermentő tevékenységével összhangban – a Pécsett működő Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat javára egy kisteherautónyi élelmiszeradományt ajánl fel. Az élelmiszermentő program 2014-es indulása óta a Tesco Baranya megyében 2019 februárjáig több mint 1200 tonna nem eladható, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas élelmiszert mentett meg és ajánlott fel áruházaiból jótékony célra a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és partnerszervezetein keresztül. Magyarországon a 204 Tesco áruházból jelenleg 171-ben folyik a napi szintű élelmiszermentés.