Több mint 160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket, intézményeket és rendezvényeket 2016-ban a SPAR Magyarország. 

Tavaly országszerte közel 100 – többek között a kultúra, az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra és az állatvédelem területén tevékenykedő – szervezetnek és intézménynek adott összesen 22 millió forint értékű támogatást - áll a vállalat közleményében.

A cég stratégiai partnere évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, így a szervezet 2016-ban összesen több mint 61 millió forintot kapott a különböző jótékonysági tevékenységek által a SPAR-tól. Az üzletekben, az OMV töltőállomásokon és az interneten értékesített adománykártyák révén összesen több mint 10 millió forint gyűlt össze a mélyszegénységben élő családok támogatására.

A szalagfüles táskák bevételeiből pedig 4 millió forintot fordíthatnak a Budapesten rohamkocsival szolgálatot teljesítő Máltai Mentőszolgálat működtetésére. A SPAR üzletek vásárlói pedig rekordmennyiségű, 288,5 tonna tartós élelmiszert adományoztak az „Adni Öröm!” jótékonysági adománygyűjtés keretében decemberben. Ebből több mint 33 ezer ajándékcsomagot állított össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rászoruló embereknek karácsonyra.

A SPAR 2016-ban is jelentős összeggel támogatta Magyarország legnagyobb szabadidősport eseményét. A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál tíz távjára összesen több mint 28 ezren neveztek.

Az idei év első felajánlását pedig a Magyar Tűzoltó Szövetség kapta a SPAR jóvoltából: a 100 darab LCD-monitort a tűzoltók oktatásában és felkészítésében használják majd.