Három zenei fesztiválon, egy gyerekrendezvényen és a vizes világbajnokságon nyit pop-up üzleteket az ALDI Magyarország a nyár folyamán.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2016-ban nyitotta meg első ideiglenes üzletét Magyarországon: az áruházlánc ebben az évben vett részt először a Sziget Fesztiválon egy 300 négyzetméteres üzlettel, illetve egy hozzá kapcsolódó grillzónával, ahol a helyszínen vásárolt termékeket ingyenesen sütötték készre az ALDI szakácsai.

Az éjjel-nappal nyitva tartó üzlet több tízezer fesztiválozónak nyújtott pénztárcabarát megoldást a kellemes kikapcsolódáshoz és fesztiválozáshoz. „A Sziget Fesztiválon nyitott üzletünk rendkívül pozitív visszajelzést kapott a vásárlóktól, a szervezőktől és a média részéről is. Ebben az évben úgy döntöttünk, hogy még több helyszínen leszünk jelen: a Gyerek Szigeten, a VOLT Fesztiválon, a Balaton Soundon, a 17. FINA Világbajnokságon és természetesen a Szigeten is nyitunk egy-egy áruházat.

A pop-up üzletekkel még több ember számára szeretnénk biztosítani, hogy a legnagyobb nyári rendezvényeken is egyszerűen, gyorsan jussanak hozzá az élelmiszerekhez, illetve a fesztiválokon a táborozáshoz és nyaraláshoz elengedhetetlen termékek is elérhetők legyenek – mindez az ALDI-tól megszokott minőségben és bolti árakon” – nyilatkozta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

Az ALDI „első” ideiglenes üzlete a Gyerek Szigeten nyitotta meg kapuit: a négy hétvégén át díjmentesen látogatható fesztiválon az ALDI a gyerekek számára alakított ki és rendezett be egy áruházat, ahol a kicsik egy valódi ALDI áruház kicsinyített másában nem csupán a vásárlást végezhetik maguk, hanem az árufeltöltéstől a kasszázásig számos bolti folyamatot próbálhatnak ki játékos formában.

Hasonló ALDI-áruház évek óta várja a gyerekeket a Minipoliszban. A második, összesen 225 négyzetméter alapterületű ALDI üzlet a VOLT Fesztiválon, a Nagyszínpad közelében június 26. és július 2. között, reggel 7-től hajnali 2-ig várja a vásárlókat.

A Balaton Soundon július 5-10. között, hajnali 4 órától 24 óráig lehet az ALDI 300 négyzetméteres boltjában bevásárolni, amely a kemping területén helyezkedik majd el.

Az ALDI a nemzeti főtámogatója a 2017-ben Budapesten és Balatonfüreden megrendezendő 17. FINA Világbajnokságnak és a Masters Világbajnokságnak. A sporteseményekre kilátogatókat július 14. és 30. között két, egyenként 225 négyzetméteres mobil ALDI üzlet is várja majd a Duna Aréna mellett, illetve a Margitszigeten, előbbiben 8 és 21, utóbbiban 9 és 22 óra között lehet vásárolni.

A Sziget Fesztiválon a tavalyival megegyező helyen, augusztus 9-én nyitja meg kapuit az ALDI 300 négyzetméteres áruháza, amely augusztus 19-ig reggel 7-től hajnal 2-ig tart majd nyitva.

Az áruházak mérettől függően 250–300 termékből álló kínálattal várják a vásárlókat: a friss zöldség-gyümölcs, pékáru, felvágottak, konzervek és tejtermékek mellett fagylalt, alkoholmentes italok, csokoládé és kozmetikumok is elérhetők lesznek.