Áder János köztársasági elnök megbízásából Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter augusztus 20-a, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át Pálné Soltész Veronikának, az Észak-Kelet Pro-COOP Zrt. korábbi cégvezetőjének, Pap Lajosnak, a TISZA-COOP Zrt. vezérigazgatójának és Becske Ödönnek, a CO-OP Hungary Zrt. logisztikai és koordinációs vezetőjének. A

COOP üzletlánc vezetőinek több évtizedes, a hazai szövetkezeti kereskedelemi rendszer átalakításában, modernizálásában végzett kiváló munkáját ismerték el a kitüntetéssel.

Pálné Soltész Veronika, az Észak-Kelet Pro-COOP Zrt. korábbi cégvezetője:

A szakember az Észak-Magyarországi régió gazdasági fejlesztésében elévülhetetlen érdemeket szerzett. Az általa korábban vezetett Észak-Kelet Pro-COOP Zrt. a COOP rendszer egyik meghatározó régiós központja, amely az ország 6 megyéjében, több mint 500 településen, mintegy 930 boltot lát el áruval. A cég a kezdetek óta folyamatosan erősödik, gazdálkodása kiegyensúlyozott, aminek köszönhetően a forgalom mára stabilan 20 milliárd Ft felett van és közel 300 embernek biztosít megélhetést.

Pálné Soltész Veronika a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett, majd okleveles könyvvizsgálói képesítést szerzett. Dolgozott a Cementipari Gépjavítónál, a Borsodi Nyomdánál és a Borsod Megyei MESZÖV-nél, ahol vezető pozíciókat töltött be.

A szakember a Borsod PRO-COOP Kft. gazdasági igazgatója volt 1993. január 18-tól 1998. december 31-ig. A következő évtől, az 1999-ben megalakult Észak-Kelet Pro-COOP Zrt. gazdasági igazgatója lett, később, 2007 szeptemberétől cégvezetőként dolgozott. A CO-OP Hungary Zrt-nél 2017-ig az Ügyvivő Testület tagja is volt. Mindezek mellett 2015-ig a Borsod Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagjaként is tevékenykedett.

Pálné Soltész Veronika kereskedelemben végzett munkáját 2014-ben Klauzál Gábor Elismerő Oklevéllel is elismerték.

Pap Lajos, a TISZA-COOP Zrt. vezérigazgatója:

A Pap Lajos által vezetett TISZA-COOP Zrt. a COOP rendszer egyik élenjáró régiós központja, amely Budapesten és az ország 11 megyéjében, összesen 300 településen, több mint 500 bolttal ál napi kapcsolatban. A cég a kezdetek óta folyamatosan erősödik, az árbevétel mára stabilan 30 milliárd Ft felett van és csaknem 200 embernek biztosít megélhetést.

Pap Lajos a Szolnoki Kereskedelmi Főiskolán üzemgazdászként végzett, majd folytatva tanulmányait 1989-ben a Közgazdaságtudományi Egyetemen közgazdász diplomát is szerzett.

Pályafutását 1982-ben a MESZÖV-nél kezdte revizorként, 1992-től pedig, az akkor megalakult TISZA-COOP Zrt. jogelődjénél a TISZA-COOP Kft. gazdasági vezetője, majd gazdasági igazgatója lett. A

társaságot 2011 óta vezérigazgatóként irányítja. A magyar tulajdonú COOP rendszer építésénél kezdetek óta jelen van, folyamatosan aktívan közreműködik a hálózat fejlesztésben.

Pap Lajos munkáját nagy szakértelemmel végzi, amelyet 2015-ben gróf Károlyi Sándor Gazdaságfejlesztési Nagydíjjal ismertek el.

Becske Ödön, a CO-OP Hungary Zrt. logisztikai és koordinációs vezetője:

Becske Ödön a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett. A szakember 2004-től a CO-OP Hungary Zrt. logisztikai központjának és az COOP üzletlánc törzsvásárlói programjának felelős vezetője. Emellett a műszaki és egyéb projekt feladatok menedzselésével megbízott vezető.

Becske Ödön meghatározó a fiatal logisztikus képzésében, megszerzett szakmai tapasztalatát igyekszik továbbadni, így rendszeresen tart előadásokat fiatal logisztikusoknak, melyben bemutatja gazdag életpályáját, kiemelve a kihívásokat a mai változó életkörülmények között.

A COOP rendszerben hosszú évek óta precízen, nagy elhivatottsággal, lendülettel és lojalitással végzi munkáját. Becske Ödönt nagy szakmai tekintély és tisztelet övezi mind az üzletlánc tulajdonosai, mind a menedzsment, mind pedig a partnerek részéről.