A Lidl Magyarország országos szinten egyedülálló ütemben és mértékben növeli munkavállalóinak bérét. A 2017-es béremelési hullámot követően ezúttal 2018. március 1-jével további, átlagosan 20%-kal emeli bolti és raktári fizikai munkavállalói munkabérét, melynek eredményeként elmondható, hogy az üzletekben dolgozó munkavállalók átlagos bruttó havi járandósága az emelés után eléri a 365 ezer forintot.


A kiskereskedelmi szektorban Magyarországon egyedülálló módon, 2016 januárja óta összesen 52%-os béremelést valósít meg a Lidl Magyarország a bolti és raktári fizikai munkavállalók körében. Közel 4000, az üzletekben és a logisztikai központokban dolgozó, fizikai munkát végző munkavállalót érintő, átlagosan 20 százalékos béremelést hajt vége a Lidl Magyarország 2018. március 1-jétől.
A béremelést követően a bolti dolgozók számára havi 290 ezer és 320 ezer forint közötti bruttó járandóság érhető el, 8 órás munkaidőben. Emellé a Lidl Egészségprogram éves szinten 96 ezer forint értékű komplex egészségügyi szolgáltatását is biztosítja minden munkavállalója számára a vállalat, amely országszerte magánklinikai környezetben kínál számukra prevenciós és a gyógyulást elősegítő kényelmes, gyors és ingyenes megoldásokat.
Az üzletvezetők esetében az elérhető havi bruttó járandóság 658 ezer forinttól egészen 720 ezer forintig terjedhet, 8 órás munkaidőben. Az áruházlánc – korlátlan magáncélú használattal, minden költséget 100%-ban átvállalva – személyautót is biztosít üzletvezetőinek, akik szintén igénybe vehetik a vállalat által garantált egészségügyi szolgáltatást.
„A Lidl Magyarország mindig is kiemelten megbecsülte munkavállalóit és ezt nem csak szavakban teszi. A kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon 2016. januárja óta összesen 52%-os béremelést hajt végre” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.
A vállalat munkavállalói bérét számos további juttatással egészít ki, így többek között egy közel 50 partner-üzlethálózatban érvényesíthető 5-50 százalékos kedvezményprogrammal, valamint a törvényi előírásoknál nagyobb mértékben, 100 százalékban téríti a dolgozók munkába járási költségét is.
A kiemelkedő bérezés mellett a hazai kiskereskedelmi szektor legdinamikusabban fejlődő szereplője, a Lidl Magyarország, képzésekkel és különböző programokkal járul hozzá a mindennapokhoz: folyamatos fejlődést és csapatkohéziót erősítő aktivitásokkal támogatja munkavállalóit.