2021. júniusban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,2, naptárhatástól megtisztítva 5,8%-kal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest.

Júniusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 7,2, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 3,0, az üzemanyag-kiskereskedelemben 8,6%-kal nőtt az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. 2021. január–júniusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 2,0%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

2021. júniusban, az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva: Az országos kiskereskedelem forgalmának volumene 5,8%-kal nőtt.
Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 7,2%-kal növekedett. Az élelmiszer-kiskereskedelem 74%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 8,5%-kal, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 3,0%-kal emelkedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma összességében 3,0%-kal bővült. Az eladások volumene a használtcikk-üzletekben 31%-kal, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 18%-kal, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 9,9%-kal, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 8,1%-kal nőtt. A forgalom volumene 4,7%-kal csökkent a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben, 23%-kal a bútor-, műszakicikk-üzletekben.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 8,8%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 19%-kal tovább bővült.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 8,6%-kal nőtt.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 2,2%-kal emelkedtek. 

2021. júniusban az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1211 milliárd forint volt.

Az országos kiskereskedelmi forgalom 46%-a az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 38%-a a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16%-a az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott. 

2021. január–júniusban az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva a kiskereskedelem forgalmának volumene 2,0%-kal emelkedett.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 3,1, az üzemanyag-kiskereskedelemben 2,9%-kal nőtt az értékesítés volumene.