2019 márciusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,9, naptárhatástól megtisztítva – főként a húsvéthatás miatt – 5,9%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a KSH.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben és az üzemanyag-kiskereskedelemben egyaránt 14,3%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2019. január–márciusban a forgalom volumene – naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 6,5%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál

2019 márciusban az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 5,9%-kal nőtt.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 1,0%-kal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 77%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 1,0%-kal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,8%-kal nőtt. A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 14,3%-kal emelkedett. Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 5,2%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 35%-kal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.