Két évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az Etele Plaza, Magyarország első okosplázája. A Futureal környezetbarát, újgenerációs bevásárlóközpontja azóta Újbuda meghatározó találkozópontjává vált, amely számos nemzetközi elismerésben részesült, miközben több új üzlettel, étteremmel, multiplex mozival és szolgáltatással is bővült. Az évforduló alkalmából szeptember 14-17. között ünnepi hangulatban különleges programokkal és kuponkedvezményekkel várja a vásárlókat. 

2021 Szeptember 17-én léptek be az első vásárlók a Etele Plaza-ba, amely a bevásárló- és szórakoztatóközpontok legújabb generációját hozta el Budapestre. Az Etele téren, Magyarország egyik legnagyobb multimodális közlekedési csomópontjánál megvalósult komplexum azóta számos szakmai elismerést szerzett. A 300 millió euró beruházási értékű pláza többek között elnyerte a legjobb kelet-közép-európai kereskedelmi fejlesztésnek járó elismerést a HOF Awards-on, de díjazták a kifejezetten a kiskereskedelmi ingatlanfejlesztéseket értékelő EuropaProperty CEE Retail Awards and Marketplace díjátadón, valamint az Év legjobb kiskereskedelmi projektje lett a CEE Investment Awards szakmai értékelésén is.

A „Tele legekkel” szlogennek megfelelően, az 55 000 négyzetméter bérbe adható kiskereskedelmi Etele Plaza-ban már a kezdetektől a legismertebb márkák választékából válogathatnak a látogatók. A bevásárlóközpont ad otthont a Peek & Cloppenburg, a Zara Home és a Massimo Dutti első budai üzleteinek, a GAP egyetlen hazai boltjának, és az eMAG legnagyobb flagship üzletének is. A bevásárlóközpont kínálata folyamatosan bővül, a legújabb üzletek között olyan nemzetközi márkákkal találkozhatunk, mint a Foot Locker, a NIKE, a Lovisa, a Mesopotamia és a Pandora. A vásárlói visszajelzéseknek megfelelően további, a mindennapi ügyintézést segítő szolgáltatásokkal is kiegészült az Etele Plaza kínálata, igy az elmúlt évben Magyar Posta, OTP Bank és Benu gyógyszertár is nyílt a komplexumban.   

Az Etele Plaza külső megjelenését Magyarország legnagyobb egybefüggő homlokzati üvegfelülete határozza meg. Emellett a bevásárlóközpont mindkét bejáratánál a főváros egyik leghosszabb egybefüggő LED-fala tájékoztatja a közönséget. Az épületen belül a hazai tervezésű, világújdonságot jelentő rendszer, az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné segíti a látássérült és vak látogatókat a tájékozódásban. A bevásárlóközpont ugyancsak megszerezte az Access4You arany fokozatú tanúsítványát, ennek megfelelően az épület teljes mértékben akadálymentes közlekedést és mosdóhasználatot biztosít. A kiskereskedelmi kategóriában BREEAM Very Good minősítést szerzett Etele Plaza az első bevásárlóközpont hazánkban, amely fenntartható megoldásaival a kiviteli fázisban is kiérdemelte az egyik legmagasabb környezettudatos épületminősítést.

Tavaly 7000 négyzetméteren indult el a 14 termes Etele Cinema multiplex mozi, ahol többek között Dolby Atmos és 7.1 hangrendszerek, 4K lézer vetítési technológia, valamint pixelvezérelt fénytechnika fogadja a látogatókat.

 Az Etele Plaza csak az idei évben több mint 30 programot szervezett a vásárlóknak, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a márciusi Etele Kuponnapok volt. A komplexum mára kulturális találkozópontként is szolgál, legutóbb a világ legnagyobb, ingyenes atlétikai kiállításának is helyet adott, de ide szervezték hazánk legnagyobb képzőművészeti tehetségkutató tárlatát, valamint korábban a Body Worlds és a Worlds of Robots kiállítást is. A következő, októberben nyiló kiállítás az ókori Görög Birodalom rejtelmeibe vezeti be a látogatókat. Az Etele Plaza korábban a Szingapúri Művészeti Galériából is fogadott különleges műalkotásokat: a hat piros medveszobor a Pepper-robothoz hasonlóan hamar a gyerekek kedvenceivé váltak.

Az ország első okosplázája egyénre szabott vásárlói élményt nyújt saját fejlesztésű mobilalkalmazásának és felhőalapú szolgáltatásainak köszönhetően. A több irányból is megközelíthető parkolókban 1300 hely áll a kocsival érkezők rendelkezésére, ezek közül csaknem 130 állomáson elektromos autók töltésére is van lehetőség, amelynek árát a parkolással együtt az alkalmazáson keresztül egyszerűen ki lehet fizetni. A parkoló VIP részét 2023 folyamán már több mint 10 000 alkalommal vették igénybe. Az elektromos autókat átlagosan 103 percet töltik a vendégek, ami átlagosan havonta összesen 10852 kWh környezetbarát fogyasztást jelent.