Az adóhatóság tisztázott néhány részletet az augusztustól esedékes intézkedéssel kapcsolatban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a június 19-i Kormányinfón jelentette be, hogy a SZÉP-kártya augusztustól hideg élelmiszerre is felhasználható lesz. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy információs anyagot tett közzé honlapján, amely tisztázza a részleteket.

A NAV közölte:
• 2023. augusztus 1. és december 31. között a munkáltatók egyszeri alkalommal, legfeljebb 200 ezer forint támogatást adhatnak béren kívüli juttatásként a munkavállalók SZÉP-kártyájára az évi 450 ezer forint rekreációs kereten felül.
• Ha a munkavállalónak az adott időszakban több munkáltatója van, a 200 ezer forint támogatást minden munkáltatótól megkaphatja.
• Ha a munkavállaló munkaviszonya nem áll fenn a teljes adóévben, a 200 ezer forint összegű juttatást nem kell a munkában töltött napokkal arányosítani, az teljes összegben jár. Ha a munkavállaló egy új munkaviszonyt létesít, akkor az új munkáltató is utalhat a SZÉP-kártyájára 200 ezer forint összegben pluszjuttatást.
• A munkáltató a 200 ezer forint támogatást több részletben is utalhatja a munkavállaló SZÉP-kártyájára.
• A SZÉP-kártyán levő teljes összeg 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között hideg élelmiszer vásárlására is felhasználható.