Ha a város legjobb pékségeit és cukrászdáit keresed, amelyek mindig friss és finom kézműves pékárukkal és finomságokkal lepnek meg, akkor jó hírünk van, most mindegyiket megtalálod egy helyen, a Kiflinél. Az online szupermarket választékában már a legkülönlegesebb kézműves termékek is megtalálhatóak.

2022-ben a hagyományos nosztalgia kifli volt a legkeresettebb termék a pékáruk között az online szupermarket vásárlói számára. Darabszámot tekintve ez az egy termék 11%-os részesedést tett ki, vagyis minden 9. eladott péktermék kifli volt a Kifli.hu-n leadott rendelések esetében.

A Kiflinél található a város egyik legszélesebb választéka a pékáruk terén: teljes kiőrlésű, rozs, gluténmentes, kovászos és más különlegességek, ráadásul mind frissen készül a saját pékségükben, ahol naponta többször sütnek. A cég kínálatában az olyan pékségek termékei is megtalálhatóak, mint a Marmorstein, a Jókenyér, Basilico, Roberto. Azzal, hogy a futár a küszöbig hozza a friss pékárut heti 2-3 óra takarítható meg, ami éves szinten közel 150 felszabadult órát jelent.

Jelentős változás, hogy már napi szinten frissen sült gluténmentes termékek is rendelhetőek, ezek népszerűsége is növekszik. A Schär foglalja el a gluténmentes termékek képzeletbeli dobogóját: a fehér és a sokmagvas kenyere mellett a glutén- és laktózmentes szeletelt kenyér is felfért még a harmadik fokra. Gluténmentes szeletek terén pedig az Abonett quinoás és kukoricás ízei teljesítettek kimagaslóan.

A kovászos és kézműves termékek is szépen felzárkóztak, hisz a teljes pékáru listán belül a negyedik helyen a kovászos fehér búzacipó áll, de az első tízbe befért a Marmorstein kézműves burgonyás veknije is.

“Évről-évre egyre többen választják a hagyományos, liszt alapú kenyerek helyett a gluténmentes vagy más alternatív megoldásokat. Én magam is az élesztőmentes, úgynevezett vadkovászos minőségi kenyereket fogyasztom. Büszkék vagyunk rá, hogy a kínálatunk alapján a város legjobb péksége lehetünk, hiszen tényleg olyan széles a választékunk, mintha valaki egész délelőtt boltról-boltra járna friss kézműves pékáruk után kutatva. A sütésnél az ételhulladék keletkezésének minimalizálására is figyelünk, a megrendeléseknek megfelelő mennyiséget sütünk le egyszerre, ezzel a frissességet is garantáljuk” - mondta Szalma Rita, a Kifli.hu kereskedelmi igazgatója.

A választék a keresletet is befolyásolja

“2022-ben a kifli éves szinten 53 forintot drágult az előző év azonos időszakához képest, ami 54,6 százalékos áremelkedés, míg a kenyér kategóriára 52,4 százalékos áremelkedés mondható el. A kereslet változása azonban a széles választéknak is köszönhető, hiszen már rengeteg különböző fajta kenyér közül választhat a vásárló, így egy típusra kevesebb vásárlás jut“ - tette hozzá Sárközi Péter, a Kifli.hu üzleti elemzője.