Mindkét budapesti shopping center 2022 végéig megfelel a szigorú Covid-biztonsági előírásoknak

Az elmúlt napokban két budapesti bevásárlóközpont, a Mammut és az Arena Mall is újra elnyerte a Safe Asset Group svéd szakmai szervezet biztonságos kereskedelmi létesítményeknek odaítélt Covid-megfelelőségi Tanúsítványát. A két népszerű áruház azért indította el ismét a szigorú minősítési eljárást, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetet teremtse meg vásárlói számára folyamatosan, így az ünnepek előtti kiemelten forgalmas időszakban is és egész jövő év folyamán.

  A Mammut és az Arena Mall tavaly a legelsők között szerezte meg Covid-megfelelőségi Tanúsítványát, melyet a kereskedelmi és üzleti létesítmények kockázati és biztonsági ellenőrzésével, illetve minősítésével foglalkozó független szakmai szervezet, a svéd Safe Asset Group ítélt oda.

 A tanúsítványt most újabb egy évre kapta meg a NEPI Rockcastle csoport tulajdonába tartozó két bevásárlóközpont, melyek összesen közel 130.000 négyzetmétert foglalnak magukba. Magyarország két meghatározó bevásárlóközpontjának tulajdonosa számára nem volt kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben, a biztonsági vásárlás feltételeit szem előtt tartva, ismét pályázik a rangos nemzetközi elismerés megszerzésére.

 

 A Covid-megfelelőségi Tanúsítvány megszerzése idén is szigorú, többlépcsős folyamat volt, melynek során a minősítést végző nemzetközi szervezet ellenőrizte, hogy az áruházak megfelelnek-e minden vonatkozó sztenderdnek, beleértve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb ajánlásait is.

 „Legfontosabb célunk továbbra is a lehető legbiztonságosabb környezet megteremtése vásárlóink számára, ráadásul az ünnepek előtti néhány hét kiemelten forgalmas időszakot jelent. Bérlőink és vásárlóink iránti kötelességünknek éreztük, hogy a tanúsítvány megszerzéséhez szükséges minden előírásnak ismét megfeleljünk, így a Mammut és az Arena Mall a budai és a pesti oldalon is biztonságos helyszínt kínál mindenkinek a karácsonyi bevásárlásokhoz” – fogalmazott Balla Erna, a NEPI Rockcastle magyarországi üzemeltetési vezetője.

 A koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében a Mammut és az Arena Mall bevásárlóközpontokban, összhangban Magyarország Kormányának intézkedéseivel, az alábbi biztonsági szabályok vannak érvényben:

  1. A maszkviselés a bevásárlóközpontok egész területén kötelező, a vásárlók több üzletben és maszkértékesítő ponton is beszerezhetnek maszkokat.
  2. Kézfertőtlenítők elérhetők az épületek forgalmasabb pontjain, ezeket rendszeresen utántöltik.
  3. A látogatók által kiemelten használt területeken naponta legalább háromszor, szükség esetén pedig azonnali fertőtlenítő takarítást végeznek.
  4. A látogatók által gyakran érintett felületeket (kilincsek, felvonógombok, korlátok, csaptelepek, mozgólépcsők gumikorlátai stb.) fokozott gyakorisággal fer­tőt­le­ní­tik.
  5. A rendszeres fertőtlenítés szigorú osztályozási rendszer szerint, több fázisból épül fel: előzetes tisztítás, fertőtlenítő takarítás, záró fertőtlenítés.
  6. Az épületeket rendszeresen és a szokásosnál gyakrabban átszellőztetik.
  7. A megfelelő távolságtartás és a biztonságos vásárlói környezet megteremtéséért a bevásárlóközpontok a területükön üzemelő üzletek felé részletes ajánlásokat dolgoztak ki.
  8. A bejáratoknál és az információs pultoknál kihelyezett tájékoztató anyagokon folyamatosan tájékoztatják a látogatókat a biztonságos vásárlással kapcsolatos tudnivalókról.