Idén jelentősen megnőtt itthon azoknak az internetes vásárlóknak a száma, akik csomagautomatából veszik át rendeléseiket.

Az igények kiszolgálása érdekében Magyarország két legnagyobb e-kereskedelmi márkája, az eMAG és az Extreme Digital Easybox csomagautomata-hálózata folyamatosan bővül: Budapesten már harminchárom helyszínen működnek a rendelések egyszerű, érintésmentes átvételét biztosító gépek. Az eMAG mobil applikációjából feladott rendeléseket Easybox automatába az év végéig ingyenesen szállítja ki a cég, a házhoz szállítás pedig az év végéig féláron történik appos rendelés esetén.

 Hétről-hétre folyamatosan új helyszíneken helyezik üzembe az eMAG és az Extreme Digital üzemeltetésében lévő csomagátvevő automatákat: a fővárosban már harminchárom csomagautomatát telepített a két cég. Többek közt a Nyugati pályaudvar mellett, a MOM parkban, a Pólus Centerben, és Asia Centerben, a Camponában, valamint több Lukoil és OMV töltőállomáson.  

A tervek szerint az év végére száz budapesti, a jövő év végére pedig országszerte ötszáz helyszínen működnek majd a két cég csomagautomatái bevásárlóközpontokban, szupermarketek parkolóiban, közlekedési csomópontokban, illetve lakóövezetek közelében is.

 “A novemberi Black Friday-re várhatóan már hetven helyszínen működik majd Easybox Budapesten, míg a karácsonyi vásárlási szezonra várhatóan már száz csomagautomata működik majd a fővárosban. A jövő év elejétől pedig a vidéki városokban kezdjük meg a terjeszkedést” - mondta el Várkonyi Balázs, az eMAG és Extreme Digital cégek ügyvezetője