Megállapodott a 2017-es bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

A megállapodás szerint a vállalat valamennyi munkavállalója magasabb fizetést kap az idei évtől. A béremelést a SPAR nagyobb részben saját forrás felhasználásával, kisebb részben a járulékcsökkentés segítségével finanszírozza.

Spar02 resize

A mintegy 13.000 munkavállaló közül megközelítőleg 4.000 fő fizetése nő a minimálbér, illetve a garantált bérminimum –jogszabályban rögzített- mértékére. A fennmaradó csaknem 9.000 munkatárs bére pedig ennél, különböző mértékben, de egyaránt magasabb szintre emelkedik - áll a vállalat közleményében.

„A SPAR már 2016-ban is 4 milliárd forint bérfejlesztést hajtott végre és ez a szám 2017-ben eléri a 7 milliárd forintot, melyet a járulékcsökkentés csak kisebb mértékben, 1,5 milliárd forint erejéig kompenzál, a nagy része saját forrás. A kevesebbet keresők kapják a legnagyobb emelést, a magasabb jövedelműek fizetése pedig szintén jelentősen emelkedik. A bérfeszültség elkerülése érdekében pedig kiemelt figyelmet fordítottunk a középvezetők bérének emelésére is.” - hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

Megmarad a dolgozók 13. havi juttatása is. A SPAR Magyarország 2017-ben is folytatja a beruházásokat új áruházak építésével és meglévők felújításával, az idei beruházási keret meghaladja a 22 milliárd forintot.