Szentpétery Boglárka szeptemberben HR-igazgatóként csatlakozott a Danone közép- és kelet-európai csapatához. A magyar szakember budapesti székhellyel szervezi és irányítja a cég emberi erőforrással kapcsolatos feladatait a régióban. Öt országban, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában felel a HR-tevékenységekért és humán erőforrás stratégia alakításért.

Szentpétery Boglárka több mint 15 éves, nemzetközi HR-szakmai tapasztalattal rendelkezik az FMCG és a technológiai iparágakban. Közép-európai megbízatásai során feladatkörei a terület széles palettáját lefedték. Szakmai pályafutását a Korn/Ferry-nél kezdte, majd 2006-ban csatlakozott a Procter & Gamble-hez toborzási menedzsereként, ahol több előléptetést követően végül a magyar, horvát és szlovén leányvállalatok HR-vezetőjeként, valamint a közép-európai régió munkavállalói elkötelezettség, illetve sokszínűség és befogadás területeinek irányítójaként dolgozott. 2017-ben a Microsofthoz csatlakozott, mint a cég magyarországi HR igazgatója és a közép-kelet-európai régió sokszínűségért és befogadásért felelős vezetője.

Mindeközben a Gallup által minősített Strengths Coach és Mediátor képzettséget is szerzett, illetve 2022 óta a fogyatékkal élők foglalkoztatását és önálló életvitelét támogató Salva Vita Alapítvány felügyelőbizottságának tagja. Ezen túlmenően a HR Fest-tel együttműködve alapítója volt a HR Best Futureproof Organizations díjkategóriának, amely azon vállalatok legjobb gyakorlatait díjazza, akik abban hisznek, hogy a jövő szervezeteit az ember és a technológia kooperációja teszi igazán sikeressé. Tevékenységének eredményeként számos vállalatnál került a kulturális átalakulás a digitális transzformációs folyamat fókuszába.

Küldetésének tekinti, hogy minden munkatársat és szervezetet, amihez csatlakozik képessé tegyen arra, hogy a maximumot hozza ki magából. "Hiszek abban, hogy valódi törődést és elkötelezettséget kell tanúsítani az emberek és a vállalkozások iránt. Elkötelezett vagyok abban, hogy sokféle kultúrán és háttéren átívelő, változatos, együttműködő kapcsolatokat építsek ki, hogy a legkülönbözőbb háttérrel rendelkező kollégák is zökkenőmentesen együttműködve, egyesítve szakmai tudásukat érhessék el közös célokat. Vezetés, felelősségvállalás, a célok elérése iránti szenvedély, integritás és bizalom - ezek a belső értékeim, amelyek kulcsfontosságú hatással vannak minden tevékenységemre és döntésemre" – fogalmazza meg vezetői ars poeticáját Szentpétery Boglárka.