Hélène Kovalevsky közel hat éves vezetése után Lidia Wrońska veszi át a Nestlé Hungária szerencsi és diósgyőri gyárainak irányítását. Lidia Wrońska a Nestlé egyesült királyságbeli Fawdon gyáregységből érkezik Magyarországra.

Hélène Kovalevsky gyárigazgatóként végzett munkájával nemcsak a rövidtávú célkitűzéseket teljesítette, hanem hozzájárult a két üzem hosszútávú versenyképességéhez is. „Büszke vagyok az elmúlt évek eredményeire, többek között a COVID járvány alatti helytállásunkra és az automatizálási tervek sikeres végrehajtására is, amellyel biztosítottuk pozíciónkat az élelmiszeripar élvonalában” – összegezte tapasztalatait a szakember.

Lidia Wrońska a Nestlé rzeszów-i gyárában kezdte pályafutását Lengyelországban. Vállalati mérnökként kulcsfontosságú szerepet töltött be a fenntartható és egyszerűsített munkamódszerek előmozdításában lengyelországi és régiós üzemekben, az elmúlt három évben pedig az egyesült királyságbeli Fawdon-gyáregység üzemmérnöke volt. „Izgatottan várom a szerencsi és a diósgyőri csapatokkal való közös munkát, nagy reményeket fűzök a magyarországi üzemek kiváló adottságaihoz. Vezetőként arra fogok törekedni, hogy gondoskodjak az alkalmazottak szükségleteiről és kihozzam a legtöbbet a termelésben rejlő lehetőségekből” – mondta az új vezető.

A diósgyőri gyár a Nestlé cégcsoport egyetlen kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme a világon, ahonnan több, mint húsz országba szállítanak húsvéti és karácsonyi termékeket. Az idén hatvan éves üzemben napjainkban közel 300 féle üreges csokoládéfigura készül valódi csokoládéból.

A Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő központjaként működő szerencsi gyár pedig jövőre ünnepli alapításának századik évfordulóját. Itt készülnek többek között a NESQUIK® Optistart és NESQUIK® All Natural termékek, de 2002-ben itt fejlesztették ki a NESCAFÉ® 3in1 termékeket is az európai piac számára. A Nestlé Hungária harminc országot lát el az itt készülő termékekkel, és az elmúlt években összesen 9 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a térségben, amelynek 76 százalékát a szerencsi üzemre fordították.