Jan Záhumenský a Mars új közép-európai pénzügyi igazgatója.

Az új CFO a Mars Multisales Ausztriától érkezik, ahol pénzügyi menedzsment területen szerzett értékes tapasztalatot, amit most a Mars Multisales prágai központjában kamatoztat majd. A Mars korábbi közép-európai pénzügyi igazgatója, Yesim Ozer három év után kapott új lehetőséget; ő Mars Balti országok vezetői pozíciójába lép.

 

Jan Záhumenský korábban számos pénzügyi pozícióban dolgozott a Marson belül, amely során sokszínű tapasztalatot szerzett a területen. 2013 óta dolgozik a világ egyik legnagyobb élelmiszer- és kisállateledel-gyártójánál, ekkor Csehországért és Szlovákiáért felelős pénzügyi menedzserként kezdte meg karrierjét a vállalatnál. 2015 elején lehetőséget kapott, hogy a Mars Ausztriánál szerezzen további tapasztalatokat, ahol a helyi pénzügyi részlegen dolgozott mint pénzügyi menedzser és kontroller. 2018-ban léptették elő a Mars Multisales Ausztria pénzügyi igazgatói pozíciójába, ahol a vállalat ausztriai pénzügyi működéséért felelt, beleértve a sales, a bevételek és a jövedelmezőség menedzsmentjét. Ezzel egyidőben szintén ő felelt azért, hogy erőteljes kontroll-mechanizmusok jöhessenek létre a vállalatban. Új pozíciójában a Mars Multisales négy közép-európai országáért felel majd: Csehországért, Szlovákiáért, Magyarországért és Romániáért.

 

A Mars mindig is nagy hangsúlyt fektetett a munkatársai fejlődésére, és én nagyon hálás vagyok azokért a lehetőségekért, amelyeket a vállalat eddig számomra nyújtott. Ezek nemcsak a szakmai, hanem a személyes fejlődésemet is segítették” – mondta Jan Záhumenský, a Mars frissen kinevezett közép-európai CFO-ja.

 

Csehországi származásának köszönhetően, Jan Záhumenský tökéletesen illeszkedik majd a Mars prágai központjában lévő sokszínű vezetői csapatba. A Mars nagy hangsúlyt fektet a tehetséges munkatársak támogatására, és Jan az egyik kiváló példája annak, milyen szakmai fejlődés érhető el a vállalaton belül. Családi tulajdonú vállalatként a Marsnak különleges szervezeti kultúrája van, ami lehetővé teszi, hogy a munkatársak különböző régiókon és szakmai területen is kipróbálhassák magukat, és ezáltal fejlődjenek.