A Henkel fenntartható növekedés stratégiáját követve egyesítette Laundry & Home Care illetve Beauty Care üzletágait, és egy új üzletágat hozott létre Henkel Consumer Brands néven. A magyarországi szervezetben is lezajlott a teljes integrációs folyamat, 2023. január 1-től Szak Zsuzsanna az új, fogyasztói márkákat tömörítő Consumer Brands üzletág igazgatója.

 Szak Zsuzsanna a Henkel bécsi CEE csapatához 2018-ban csatlakozott, ahol 21 országért volt felelős a hajápolás és hajformázás területén. 2020. február 1-től a magyarországi Beauty Care üzletág igazgatói és marketing vezetői pozícióit töltötte be. A Consumer Brands üzletág igazgatói kinevezését megelőzően 2022. október 1-től a Laundry & Home Care üzletág irányítását is ellátta.

A Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett közgazdász diplomát, majd nemzetközi marketing területen mesterdiplomát. Szakmai pályafutását a Frieslandnál kezdte, majd az Egyesült Vegyiműveknél és a Colgate-Palmolive cégeknél dolgozott. Több éven keresztül Varsóban, Rómában majd Bázelben építette karrierjét.

 „Nagy megtiszteltetés számomra a kinevezés, teljes mértékben elkötelezett vagyok a Consumer Brands üzletág sikeres vezetése mellett. Magyarországon a vállalat Laundry & Home Care és Beauty Care üzletágai eddig is jelentős FMCG piaci szereplők voltak. Az egyesüléssel mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jövőben is az erős, ikonikus márkáinkkal és innovatív termékeinkkel partnereinket és fogyasztóinkat a lehető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki” – mondta Szak Zsuzsanna üzletág igazgató.

 Henkel Consumer Brands

Erős alap: portfólió, amely a fenntartható növekedésre és a hatékonyabb szervezeti működésre helyezi a hangsúlyt

 A Henkel még tavaly bejelentette, hogy Henkel Consumer Brands néven közös vállalati egységbe kívánja egyesíteni Laundry & Home Care és Beauty Care üzletágait. Az új, Consumer Brands üzletággal a vállalat egy fedél alá vonta fogyasztói márkáit és üzleteit, köztük számos olyan ikonikus márkát, mint például a Persil és a Schwarzkopf.

 Az új Consumer Brands üzletág lehetővé teszi az organikus növekedésben és a portfólió bővítésben rejlő lehetőségek jobb kihasználását. A széles termékválaszték és differenciált pozicionálás (mind árban, mind célcsoportban) lehetőséget ad arra, hogy a recesszió miatt bekövetkezett fogyasztói szokások változására minden célcsoportnak választ nyújtsunk.