Kerek jubileumot ünnepel idén májusban a konyhakész saláták terén piacvezető Eisberg Hungary Kft.  

30 évvel ezelőtt a McDonald’s jégsaláta-beszállítójaként vetették meg a lábukat Magyarországon, mára gyakorlatilag megváltoztatták az ország étkezési kultúráját.

Nekik köszönhető, hogy például a rukkola vagy a bébispenót mindennapos szereplő lett a családok asztalán. Csak tavaly 29 millió zacskó salátát adtak el, emellett salátadresszingeket és fogyasztásra kész salátatálakat is kínálnak, amelyek egyre népszerűbbek a fogyasztók körében, olyannyira, hogy az igények kiszolgálására idén növelték a gyártókapacitást.

Az Eisberg vállalatcsoport története csaknem 50 évvel ezelőtt kezdődött egy svájci családi földműves üzemmel, amelyből napjainkra Európa egyik vezető vállalata lett.

Az Eisberg cégcsoport – 2016 óta a svájci Bell Food Group részeként – közel 1400 munkatársat foglalkoztat Svájcban, Ausztriában, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában és Spanyolországban. A magyar leányvállalat, az Eisberg Hungary Kft. 1992-ben jött létre, a gyáli üzemben ma csaknem kétszázan dolgoznak, ahol profi osztályozó-, mosó-, szárító- és csomagolóberendezésekkel állítják elő a konyhakész csomagolt salátákat, szigorú minőségbiztosítási kontroll mellett.

A jégsaláta volt az első, amivel az Eisberg a magyar piacra lépett a 90-es évek elején, a McDonald’s hamburgereihez szállították nagy kiszerelésben a ropogós leveleket.

Jelenleg a salátapiacon eladott mennyiség kicsivel több mint felét (55%-át) a nagy üzletláncok értékesítik saját nevükön, a többi Eisberg márkanéven kerül forgalomba.