A múlt heti tűzesetet követően ismét termelnek a Hungerit vágóhídján - közölte a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. kedden az MTI-vel.

    Felidézték, hogy a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. szentesi központi telephelyén 2022. április 18-án este tűz ütött ki az elsődleges baromfifeldolgozó csomagoló üzemi részén. A tűz az üzemrész központi elektromos vezérlőhelyiségéből indult ki. A tüzet a kiérkező hivatásos tűzoltók és a vállalat saját tűzoltói néhány órán belül elfojtották, személyi sérülés nem történt.
    A közlemény szerint az érintett üzemrész már közel teljes kapacitással működik, a partnerek kiszolgálásában nincs fennakadás.
    Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint közölte: a tűzeset után a teljes üzemrészt átvizsgálták a szakemberek, és megállapították, hogy a tüzet egy elektromos szikra okozta, emberi mulasztás nem történt. A hivatalos vizsgálatok lezárása és a hatósági engedély után azonnal megkezdték a helyreállítást és a takarítást. Hozzátette: mivel munkatársaik biztonsága a legfontosabb, ezért csakis a biztonságos munkavégzés feltételeinek garantálását követően térhettek vissza és kezdhették meg a munkát az üzemrészben.    
    A Hungerit Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, több mint 1600 főt foglalkoztat. A szentesi üzemben készülnek többek közt a Valdor termékek.
    A vállalat több mint 30 éve van jelen a panírozott termékek piacán, termékeit több mint 10 országba, többek között az Egyesült Királyságba is exportálja.
    A Hungerit Zrt. árbevétele 2021-ben az előzetes adatok alapján meghaladta az 52 milliárd forintot, szemben az egy évvel korábbi 42,5 milliárddal. A vállalat EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredménye 2020-ban 1,6 milliárd forintot tett ki, a 2021-es adat még nem áll rendelkezésre, a cég korábbi
tájékoztatása szerint azonban biztos, hogy "lényegesen meghaladja" a 2020-ast.

 

 

(MTI)