A Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. és a Republic együttműködésében készült reklámfilm november 8-tól látható a televíziók képernyőjén. A 30 másodperces TVC a Medve kockasajt népszerűsítését támogatja.

A jól ismert Medve kockasajt már egy ideje nem szerepelt a televízióban, ezért egy megújult, friss kommunikációs üzenet továbbítása volt a cél. A kreatív koncepció megalkotása során fontos szempont volt a célcsoport, azaz a kisgyermekes családok figyelmének felkeltése, valamint a Medve márka szerethető imázsának hangsúlyozása, megerősítése. Ennek elérése érdekében a vegyes technikával készített filmben az élőszereplős, forgatott snittek egy képzeletbeli mesevilággal fonódnak össze. A vidám, rajzfilmbe illő mozgókép fókuszában természetesen maga a termék, tehát a Medve kockasajt áll, így annak kiváló minősége, az elsőrangú alapanyagok és az ementáli sajt is kulcsfontosságú elemek voltak. 

 "Mivel egy olyan márkáról van szó, mely régóta jelen van a piacon, ezért fontos, hogy ne csak a márkához hűséges régi fogyasztókat, de újakat is képesek legyünk megszólítani. Ehhez olyan filmre volt szükség, mely dinamikus, szerethető, fülbemászó módon meséli el ennek a terméknek a legfontosabb előnyeit, természetesen vizuálisan is alkalmazkodva a kisgyermekes családok igényeihez. Simonyi Eni illusztrációival öröm volt dolgozni, és meglátásunk szerint egy igazi mai Medve film született." - Vértessy Flóra, Creative Group Head, Republic Group.

 Az ügynökségnek egy már elfogadott alapkoncepciót kellett életre keltenie, melynek részét képezték a fiatal magyar illusztrátor, Simonyi Eni lenyűgöző grafikái. A végleges storyboard alapján a forgatás és az utómunka a Republic Group saját produkciós divíziójának, az ESCAPE-nek a feladata volt. A vegyes technika alkalmazásával a rajzolt, meseszerű részeket élőszereplős, forgatott anyaggal egészítette ki a csapat. Az erdei kunyhójában tüsténkedő Medve ízletes kockasajtjai végül megelevenednek a tisztáson játszó, piknikező család legnagyobb örömére. 

 „A Medve, Magyarország egyik kedvenc sajt márkája, igazán hálás feladat, mind kreatív, mind üzleti szempontból. A jelenlegi kampány kidolgozásánál az volt a célunk, hogy megerősítsük alappillérünket a kockasajt kategóriát, kiemelve a gyártás során felhasznált minőségi alapanyagokat, és ezt ötvözzük a márka emocionális üzeneteivel, mint játékosság, vidámság, jó hangulat. Szeretnénk ismét megmutatni a medvét a fogyasztók számára, ezt pedig egy olyan köntösben, ami szerethető és hangulatos. Reméljük mindenkinek elnyeri a tetszését.” - Marton Andrea, Marketing Director, Savencia Fromage & Dairy Hungary

A Medve Sajt hamarosan egy másik reklámfilmmel is jelentkezik; decemberben a legújabb darabolt és szeletelt edami, gouda, ementáli sajtok - a termékek bevezetését támogatva - kiemelt figyelmet kapnak. Ennek kreatív és gyártási feladatait szintén a Republic Group csapata látta el.