A daganatos betegek gyógyulását segítik idén is a Bio-Fungi Kft. rózsaszín csomagolású termesztett gombatermékei. Október folyamán a rózsaszín tálcás gombatermékek eladásából befolyt összeg idén a Szent János Kórház mellrák ellenes munkáját támogatja.

A Bio-Fungi Kft. tevékenységében kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, az egészséges életmód, így szívügyüknek tekintik az olyan megbetegedések megelőző kampányainak támogatását, mint az emlőrák. Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és mivel a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly nagyrészt a megelőzésen is van. A GoPink! kampány ennek fontosságára hívja fel a figyelmet minden év októberében a rózsaszín csomagolású termesztett gombákkal. A rózsaszín tálcás gombatermékek eladásából befolyt összeggel a magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft. már 2012 óta támogatja a mellrák ellenes harcot és a daganatos betegek gyógyulását.

„Az elmúlt három évben a Szent Margit Kórházat támogattuk a rózsaszín tálcás kampányunkkal, amelynek köszönhetően kapott új kezelőágyakat az Onkológiai Osztály kemoterápiás kezelőhelyisége, valamint az emlőrákkal küzdő nők gyógyulási esélyeit növelő, az emlősebészetben nélkülözhetetlen eszközöket kapott a Sebészeti Osztály. Az idei évben az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt támogatjuk.” – mondta el Mutsy Árpád a Bio-Fungi Kft. tulajdonosa.