A vállalat eddig több mint 300 millió forint értékű adománnyal segítette a járvány elleni küzdelmet Magyarországon

Az Unilever Magyarország a Honvédkórház dolgozóinak felajánlott közel 1000 db ajándékcsomaggal folytatja a járványhelyzetre reagálva elindított adományozási programját.

Az Unilever Magyarország 2021. április 23-án adta át a budapesti Honvédkórháznak azt az 1000 darab, szépségápolási és tisztítószerekből álló, összesen körülbelül 5 millió forint értékű ajándékcsomagot, amellyel a vállalat az intézmény dolgozóinak szeretné megköszönni helytállásukat.

Az Unilever ezzel folytatja a tavaly a járványhelyzetre reagálva elindított adományozási programját, amelynek keretében eddig több mint 300 millió forint értékű termékkel segítette a pandémia elleni védekezésben részt vevők munkáját. Ennek részeként nemrégiben az Országos Mentőszolgálatnak közel 4600 db Lifebuoy Total higiénikus kézgélt adott át, 4,5 millió forintot meghaladó értékben; a tavalyi év során a fővárosi Szent László Kórháznak egy teljes kamionnyi, hazánkban gyártott fertőtlenítőszert adományozott; valamint szociális és oktatási intézményeknek további több mint 10.000 liter Domestost és folyékony Baba szappant, valamint több ezer jégkrémet ajánlott fel.

„Bár a járványhelyzet miatti korlátozások az Unilever olyan fontos üzletágait is érzékenyen érintették, mint a jégkrémek vagy a közétkeztetésbe szánt professzionális termékek, kötelességünknek éreztük, hogy folyamatosan segítsük és elismerjük a pandémia ellen küzdők munkáját” – mondta az Unilever Magyarország ügyvezetője, Alberto Di Leo.

 „A COVID-19 elleni, közel tizennégy hónapos küzdelem rendkívüli kitartást, elkötelezettséget és összefogást követel az intézmény összes orvosától, szakdolgozójától és az őket támogató munkatársaktól, hiszen a kórháznak a járványkezelés mellett az ugyanakkora erőket megmozgató akut betegellátásában is helyt kell állnia. Megfelelünk a kötelezettségeinknek, melyhez a társadalmi szervezetek és vállalatok támogatása jelentősen hozzájárul” – mondta Prof. Dr. Wikonkál Norbert, az MH EK Honvédkórház főigazgatója.

Az Unilever Magyarország három gyártóbázissal rendelkezik hazánkban: a 15 milliárd forintos bővítés alatt álló nyírbátori háztartásvegyipari egységben többek között Domestos, Flóraszept és Coccolino termékek készülnek, a veszprémi Algida üzemben gyártják a közismert Magnum és Carte d’Or jégkrémeket, Röszkén pedig a Knorr levesporok és levesalapok, illetve tésztaételek mellett a Delikát ételízesítőket.