Összesen 210 ezer palack Actimelből álló adomány gyűlt össze az Actimel és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös 2020 év végi és 2021 év eleji, "Együtt erősebben" kampányaiban. A felajánlással ezúttal a járványidőszakban különösen veszélyeztetett idősebb korosztály immunrendszerének erősítését támogatták.

A Danone - az Élelmiszerbank egyik kiemelt együttműködő partnereként - már közel két évtizede folyamatosan segíti termékadományokkal a hátrányos helyzetűeket. Tavaly a Danone a közel 40 tonnányi, rendszeres termékadományán túl egy új jótékonysági akciót is útnak indított 2020 végén, majd 2021 elején megismételte. Az összefogásban ezúttal bárki részt vehetett, hiszen bármely Actimel vásárlását igazoló blokk kódjának feltöltése után, érvényes feltöltésenként 21 palack Actimelt ajándékozott a Danone az Élelmiszerbanknak. 2x105 ezer palack Actimel – az akció első köre ugyan 2020 decemberében véget ért, de a nyereményjátékkal egybekötött folytatás az első promócióhoz hasonlóan ismét 105 ezer palackból álló termékadományt eredményezett. Így a Danone a kampány során összesen 210 ezer palack Actimelt juttatott el az Élelmiszerbankon keresztül az idős rászorulóknak. A 21-es szám nem véletlen, kutatások szerint ennyi nap kell ahhoz, hogy egy új szokást kialakítsunk. Az immunrendszer támogatása pedig egy ilyen hasznos, új ígéret lehet saját magunk számára. Ha odafigyelünk saját egészségünkre, azzal másokért is sokat tehetünk, hiszen minden egyes ember immunrendszerének támogatása hozzájárul a közösség védelméhez.

 „A bélflóra az immunrendszerünk fontos része, amelynek az egyensúlya segíti a vírusokkal, baktériumokkal szembeni harcot. Megóvása érdekében fogyasszunk naponta élőflórás joghurtot és sok, rostban gazdag zöldséget, gyümölcsöt! A kiegyensúlyozott táplálkozás, amelynek része a megfelelő vitamin- és ásványianyag-felvétel, rendkívül fontos az idősebb korosztály számára, különösen akkor, amikor az immunrendszer hatékony működése elengedhetetlen a betegségek elleni védelemhez és az esetleges fertőzések leküzdéséhez” – hívja fel a figyelmet a helyes táplálkozás kiemelt szerepére Schmidt Judit dietetikus.

 A két kampány során összegyűlt összesen 210 ezer palack Észak-Magyarországtól kezdve a déli megyéken át egészen Nyugat-Magyarországig beutazta az országot, hogy aztán szociális intézményeknél, idősotthonoknál, családsegítő szervezeteknél, önkormányzatoknál és egyházaknál örvendeztesse meg az rászoruló idős embereket. Így ők nem csupán az egészséges* finomságnak örülhettek, hanem annak is, hogy ilyen sokan gondoltak rájuk.

 “A jelenlegi helyzetben a szenior korosztály a leginkább veszélyeztetett, az ő egészségükre különösen oda kell figyelnünk. Éppen ezért nagy örömmel vettünk részt a Danone kezdeményezésében, és segítettünk eljuttatni az Actimel palackokat a rászoruló idős emberekhez” – mondta Szabó Szilvia, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ügyvezető igazgatója.