A szállítmányozás költségeinek optimalizálása korunk egyik legnagyobb kihívása. Egyre nagyobb kereslet van olyan tároló egységekre, melyek biztonságossá teszik az árucikkek szállítását és a minőségi kialakításnak köszönhetően hosszú éveken át használhatók. Ha egy vállalat meg akarja őrizni piaci pozícióját, a logisztikai költségeket csökkentenie kell.

Ezt a piaci rést fedezte fel a holland gyökerű Schoeller Allibert, amely úttörőnek számít a tároló ládák gyártásában. Az ipari igények feltérképezését követően olyan tároló eszközöket fejlesztenek, melyek nagyban hozzájárulnak a versenyképes szállítmányozás fenntartásához. A Schoeller Allibert a világ vezető logisztikai csomagolás gyártó vállalataként több mint 50 éves tapasztalattal gyárt műanyag tároló ládkat és nagyméretű konténereket. Termékeik a költséghatékonyság és a környezettudatosság előnyeit ötvözik.

Állandó probléma a szállítmányozásban

     Az olcsó műanyag ládák gyakori megrongálódása és gyors selejtezése egy visszatérő gond a logisztikában. A szüntelen beszerzés hosszú távon nem kíméli a vállalkozás költségeit és a megrongálódott műanyag ládák gyakori selejtezése is káros a környezetre. Napjainkban a nagy mennyiségű műanyaghulladék felhalmozódása az egyik legsürgetőbb környezetvédelmi probléma. A műanyag lebomlása igen lassú folyamat, ezzel szemben előállítása gyors és olcsó, így számos iparágban használják csomagolásra, eszközök gyártására. A műanyag felhasználása a logisztikában nem szüntethető meg, azonban a tárolóeszközök optimalizálása számos nehézségre megoldást jelenthet.

Megújuló szállítmányozás

     A Schoeller Allibert többutas használatbavételre gyártja tároló ládáit: a jó minőségű műanyag konténerek hosszabb élettartamúak, ezáltal ritkábban kell őket cserélni. Így kevesebb költség keletkezik, amely jótékony hatással van a cégek működésére.

Tartós többutas műanyag tárolók


     A vállalat a műanyag tároló láda termékek élethosszának növelése mellett az újrahasznosításra is nagy hangsúlyt fektet. Jelenleg három országban is működtetnek olyan üzemet, ahova vissza lehet küldeni az elhasználódott tároló konténereket és ládákat: Hollandia mellett a spanyolországi és németországi Schoeller Allibert központban is újra felhasználják a műanyagot. Ezeken a helyszíneken az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság tanúsítványa alapján az élelmiszeriparban használt konténerek újrahasznostása is engedélyezett. A vállalat egyedülálló ebből a szempontból a piacon.

 

A Schoeller Allibert egyik újrahasznosító berendezése működés közben

  
A cég legnépszerűbb termékei a költséghatékony, újrahasznosítható műanyag tárolók között:


FLC termékek esetén kisebb tárolási költség keletkezik, hiszen visszaszállításnál összecsukhatók
• az élelmiszeriparban gyakori tartályláda és tároló konténer termékeket is újrahasznosítják
• az egymásba halmozható szállító dobozok helytakarékos megoldást jelentenek: egy fuvarral több árucikk szállítmányozható egyszerre


A Schoeller Allibert hitvallása, hogy az innovatív szállítmányozás felé tereljék az iparágak beszerzőit, hiszen a visszaforgó műanyag csomagolási rendszerek az ügyfeleik versenyképességét segítik elő, ráadásul a környezetet is kímélik. ( X )