Exportpiacai megőrzésére törekszik az idén a Scitec Nutrition; a sporttáplálék-kiegészítő gyártó és forgalmazó vállalat jelenleg 90 országba szállít, legjelentősebb piacai Németország, Franciaország és a skandináv országok - közölte a cég az MTI-vel. 

    A társaság a nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint 2015-ben 4,457 milliárd forint belföldi és 26,593 milliárd forint exportárbevételt ért el az előző évi 3,711 milliárd, illetve 25,357 milliárd forint után. A cég üzemi eredménye a 2014-es 1,78 milliárd forintról 2015-ben 1,99 milliárd forintra nőtt.

A több mint 700 embert foglalkoztató, budapesti központú társaságot 2016-ban vásárolta fel a dél-afrikai tőzsdén jegyzett Ascendis Health, az ügylet értéke 170 millió euró volt. 
    Tavalyi árbevételi és eredményadatait a Scitec egyelőre - az anyavállalat adatszolgáltatási politikája miatt - nem közölte, annyit azonban igen, hogy a cég Magyarországon piacvezető a sporttáplálék-kiegészítők kategóriájában, emellett Európa több országában is az első három között szerepel, és a kontinens egészét tekintve is az elsők között van. 


    A Scitec Nutrition 20 éve van jelen a piacon, gyártási folyamatait az iparágban egyedülálló módon szigorúan ellenőrzi. A cég korábban a testépítők világában ért el erős pozíciót, majd nyitott az olimpiai sportágak felé is, a magyar olimpiai csapat hivatalos sport-táplálékkiegészítő szállítója és arany fokozatú támogatója. A továbbiakban magyarországi edzőtermek "névadójaként" jelennek meg, több lépcsőben összesen 15 edzőterem veheti majd fel a Scitec nevét, amelyek vállalják a cég szigorú minőségbiztosítási elveinek betartását, az együttműködés keretében a cég és a termek összehangolják marketingtevékenységüket, a személyzetet a Scitec továbbképzi, hogy a sportolóknak táplálkozási tanácsokkal is tudjanak szolgálni.

 

(MTI)