A ZDF német közszolgálati televízió kereskedelmi és fogyasztóvédelmi magazinja nemrégiben ablaktisztító termékeket vizsgált. A tesztben hatféle termék versenyzett: három alacsonyabb árkategóriájú saját márkás termék, valamint három márkatermék, köztük a Frosch spirituszos ablaktisztítója. A teszt során megvizsgálták valamennyi termék fogyasztói árát, összetevőit, a környezetre, valamint a felhasználókra kifejtett hatását, és a termékek tisztítóerejét különböző szennyezettségek esetén.


Az eredmények alapján a Frosch terméke lett a teszt győztese. Nemcsak a legjobb tisztítóhatással rendelkező terméknek bizonyult, de a teszt során ez a termék tisztított a leginkább csíkmentesen. A környezetvédelmi és fenntarthatósági elvárásoknak is a Frosch ablaktisztító terméke felelt meg legjobban. További pozitívum, hogy a vizsgált termékek között ez volt az egyetlen, amely nem tartalmazott illatanyagot, és egyéb allergén összetevőt.

FR 1367 Ablaktisztító spiritus 500 ml
A Frosch termékek gyártója a német Werner & Mertz családi tulajdonban lévő vállalat, amely már több mint harminc éve van jelen a környezetbarát háztartási termékek piacán. Magyarországon is megtalálhatók a márka termékei a hipermarketek, szupermarketek, hazai-, és drogérialáncok, valamint a barkácsáruházak polcain is.
Az említett teszt német nyelven itt érhető el:
https://www.zdf.de/verbraucher/wiso/glasreiniger-im-markencheck-100.html