Magyarországon több százezer rászorulónak, nincs mit az asztalra tennie és éhezik, miközben csak hazánkban évente 1,8 millió tonna élelmiszer válik hulladékká. Az Élelmezési Világnaphoz kapcsolódva, az Élelmiszerbank immáron hatodik alkalommal hirdeti meg Együnk Egymásért adománygyűjtő kampányát, ezúttal szeptembertől decemberig, hogy a téli időszakban minél több rászoruló élelmezését tudják segíteni és felhívják a figyelmet az élelmiszerpazarlás problémájára.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által életre keltett Együnk Egymásért adománygyűjtő kampány a gasztronómia kedvelőit célozza meg! A programhoz olyan vendéglátóhelyek, vállalatok és sütni-főzni szerető magánszemélyek jelentkezését várja az Élelmiszerbank, akik a közösség összefogó erejével, részesei szeretnének lenni az éhezés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek.

Hogyan segíthet a programhoz való csatlakozással?

  • Vendéglátóhelyek a programhoz csatlakozva, lehetővé teszik a vendégek számára, hogy szeptembertől decemberig olyan fogások vagy menük közül válasszon, aminek megvásárlásával támogatja a rászorulók élelmezését.
  • Magánszemélyek egy becsületkasszás baráti vacsora vagy süteményvásár szervezésével segíthetik az Élelmiszerbank munkáját. Így a jócselekedet mellett közös élményt is nyújt baráti társaságok, kollégák, családtagok számára.
  • Vállalatok lehetőséget adhatnak az irodában vagy telephelyen a dolgozóknak, közösségi menzahét vagy süteményvásár szervezésére. Az Egyesület eddigi tapasztalatai alapján ezek az események mindig nagy sikert aratnak a dolgozók körében, megtörik az őszi szürke hangulatot, az Együnk Egymásért program jó csapatépítő alkalom.

A Magyar Élelmiszerbank folyamatosan várja a programhoz csatlakozók jelentkezését, akik egy esemény megszervezésével szívesen segítenék az éhezés és élelmiszerpazarlás csökkentését.
Hazánkban évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel. Az Egyesület ezen élelmiszerfeleslegek összegyűjtésén és szétosztásán keresztül 350 000 nélkülözőt segít Magyarországon. Olyan élelmiszerek kerülnek így a rászorulók asztalára, melyek még fogyaszthatók, azonban a gyártók és kereskedők valamilyen okból (közeli lejárat, sérült csomagolás, szezonalitás) megsemmisítenék.