A L’Oréal világ szinten vezető szerepet tölt be a fenntartható vállalati működésben. Ezt az előző évben számos jelentős, független, nemzetközi szervezet is elismerte kitüntetéseivel.

A vállalat élen végzett a Newsweek és a Corporate Knights üzleti magazin zöld rangsorán, valamint azon két cég egyike volt, amelyek a CDP (Carbon Disclosure Project) környezetvédelmi minősítő szervezet mindhárom programjában a legmagasabb „A” minősítést kapták.

A Newsweek és a Corporate Knights közzétette a 2017-es zöld rangsorát, amelyen a L’Oréal 89,90%-os eredményt ért el. Ezzel a világ 500 vállalata között a legjobban szereplő nemzetközi vállalat és a legjobban teljesítő, személyes felhasználású termékeket gyártó vállalat lett.

A L’Oréal a világ azon két vállalata közé tartozik továbbá, amelyek 2017-ben, a CDP mindhárom programjában: a vízgazdálkodás javításában, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében és az erdőirtás megfékezésében is a legkiválóbb teljesítményt nyújtották. Ezzel a L’Oréal a CDP legmagasabb „A” minősítését szerezte meg mindhárom területen belül. 

A L’Oréal 2013-ban indította el a Sharing Beauty With All programját, amely a fenntarthatóságot és a haladást hirdeti. A program célul tűzte ki a termékek és összetevők, valamint az üzemek és elosztó központok környezeti lábnyomának csökkentését, a fenntartható fogyasztói döntések kialakítását, valamint a csoport közösségeinek, beszállítóinak és munkavállalóinak bevonását a fejlődésbe.