A Deutsche Weinmarketing GmbH által jegyzett Berlin Wine Trophy, Németország egyik legrangosabb nemzetközi borversenye, melynek legutóbbi, február 15-18 között zajlott megmérettetésén kiválóan szerepeltek a Bognár Pincészet termékei: 8 arany és 2 ezüst minősítést szereztek. A verseny különlegessége, hogy az itt indított borok pluszköltség nélkül, automatikusan részt vehetnek az Asia Wine Trophy-n.

A Bognár Pincészet, az egyik legnagyobb családi tulajdonú borászat Magyarországon, mely több saját- és partner pincével együttműködve integráltan vesz részt a szőlőművelésben. A borok Dr. Podmaniczky Péter borásznak köszönhetően gondos szakmai kezek között nevelkednek. Ezüst minősítést a Lovassy Dunántúli Rosé Cuvée 2017 és a Bognár Bor Birtok Villányi Merlot 2016, arany minősítést pedig a Bognár Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2013, Bognár Bor Birtok Villányi Cabernet Sauvignon 2016, a Bognár Szekszárdi Kékfrankos 2012, a Báthory Dunántúli Irsai Olivér 2017, a Lovassy ART Villányi Bársony Cuvée 2016, a Bognár Bor Birtok Villányi cabernet Franc 2016, a Bognár Szekszárdi Cuvée 2011 és a Bognár Bor Birtok Villányi Merlot 2015 nyert.

A regisztrált borokat szakújságírókból, sommelierekből, borkereskedőkből és neves borászokból álló zsűri bírálja el úgy, hogy az évjáraton kívül egyéb információt nem kapnak a kóstolt termékről. Az elbírálás egy komplex, mindenre kiterjedő bírálati szempontrendszer alapján történik: a legjobb borokat ezüst, arany és nagy arany minősítéssel díjazzák. Az itt elért eredmények rangját növeli, hogy az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) iránymutatásai alapján, a borok csupán legjobb 30%-a kaphat érmet. Mindemellett az is jól tükrözi a mezőny erősségét, hogy a legutóbbi rendezvényen több mint 11.000 regisztrált tételt pontoztak a zsűrik, melyek fogyasztói árának értékátlaga 13,80 euró volt, s ez nemzetközi viszonylatban is igen magas átlagnak bizonyul.