A Mars közzéteszi a "gyorsított, megfizethető és megvalósítható" Nettó Zéró Kibocsátási Ütemtervet, amely 2030-ra 50 százalékkal csökkenti a kibocsátást a teljes értékláncban

A Mars 2030-ig a teljes értékláncban a felére - azaz mintegy 15 millió tonnával - csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, és a világgazdaság gyengébb teljesítménye ellenére is folytatja a klímavédelmi intézkedésekbe való befektetést

A Mars Incorporated ma közzétette a Mars Nettó Zéró Kibocsátási Ütemtervet, ami egy határozott cselekvési terv, ami célul tűzi ki, hogy 2050-re a teljes értékláncban megvalósuljon az üvegházhatású gázok (ÜHG) nettó zéró kibocsátása. A Mars cselekvési terve tartalmazza a „Science Based Targets Initiative” („tudományra alapozott célok kezdeményezése”) által felülvizsgált új célt, amely a 2015-ös alapértékhez képest 2030-ra 50 százalékkal csökkentené a kibocsátást, és 2050-ig előirányozza a nettó zéró kibocsátáshoz vezető utat.

 A vállalat kibocsátása 2018-ban volt a csúcson, és - a 2015-ös alapértékhez képest - abszolút értékben 8 százalékkal, azaz 2,6 millió tonnával csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását, miközben ez idő alatt 60 százalékos növekedést ért el.* A cselekvési terv részeként a Mars a következő három évben több mint 1 milliárd dollárt fektet be, és továbbra is elkötelezett, hogy ha szükséges, további pénzügyi forrásokat biztosítson a Nettó Zéró eléréshez. A Mars összes üzletágában azonnali lépéseket tesz az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében. A cél egy jobb, fenntarthatóbb jövő biztosítása a farmoktól kezdve, ahol az emberek és a kisállatok számára termesztik az élelmiszereket, egészen az állatkórházakig, ahol a kisállatokat ápolják. A Nettó Zéró kifejezés olyan állapotra utal, amikor az üvegházhatású gázok kibocsátása jelentősen csökken, miközben biztosított, hogy minden más, nem megszüntethető kibocsátás eltávolítással megfelelően ellensúlyozva legyen.

 Az ütemterv az ENSZ által támogatott Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) közelmúltbeli megállapításait követően készült el, amelyek kimondják, hogy a klímakatasztrófa elkerülésének érdekében, az éghajlatváltozással kapcsolatban drasztikus, "most vagy soha" intézkedéseket kell meghozni.

 A Mars megbízásából készült új Ipsos-felmérés szerint a jelenlegi nehéz gazdasági körülmények ellenére a világ hét legnagyobb gazdaságában átlagosan a felnőttek 69 százaléka gondolja úgy, hogy a vállalkozásoknak ugyanannyi (32%) vagy több (37%) figyelmet kellene fordítaniuk az éghajlatváltozás kezelésére, mint a gazdasági kihívásokra. A kutatásban 14 468 ember vett részt az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Kínából, Japánból, Németországból, Franciaországból és Indiából.

 A felmérésből az is kiderült, hogy a világ hét legnagyobb gazdaságának közel fele, az éghajlatváltozás kezelését célzó intézkedések tekintetében, "nagy" felelősséget ró a multinacionális vállalatokra és a kormányokra. A teljes eredmény lentebb, a szerkesztőknek szóló megjegyzésekben olvasható.