Bőrtípusnak, bőrproblémáknak megfelelő termékek, amiket a reggeli és esti rutinunkba illeszthetünk. Ezek meghatározásában segít a Rossmann új arcrutin tesztje, amely elérhető a https://shop.rossmann.hu/arcrutin oldalon és a Rossmann mobil appon is.

Új funkcióval bővült a Rossmann online felülete és mobilapplikációja: a Rossmann Rutin abban segít, hogy mindenki könnyedén megtalálhassa a hozzá és a bőrtípusához leginkább illő kozmetikumokat. A rutinvarázsló 5 – szakértők által összeállított – kérdésen vezet keresztül bennünket, amelyek megválaszolása után megkapjuk a személyre szabott arcápolási rutinunkat – írja a drogérialánc közleményében.

Még a teszt kitöltése előtt van lehetőségünk az összetevőkkel kapcsolatban is felzárkózni, a Rossmann Hatóanyag Kisokosa több mint 20 fontos bőrápolási alapanyag részletes leírását tartalmazza.
A Rossmann Rutin különlegessége, hogy a feltett kérdések nem csak a bőrünk kondícióira terjednek ki, hanem arra is, hogy milyen összetettségű és milyen árkategóriájú rutint szeretnénk.
Azon túl, hogy a bőrtípus meghatározásában is olyan gyakorlatias tippeket kaphatunk a kitöltés során, mint például, hogy hogyan határozhatjuk meg, hogy száraz, kombinált vagy olajos az arcbőrünk, vagy épp milyen jelekre kell odafigyelünk, ha bőrérzékenységgel van dolgunk, a teszt végén általános, mindenki számára hasznos rutin tippek is megtalálhatók.

Általános rutin tipp:
A tudatos bőrápolási rutinod építését kezdd az alap lépésekkel: megfelelő arctisztítás, hidratálás és fényvédelem. Lassan és fokozatosan építsd fel a rutinod, mindig tartsd szem előtt a saját bőröd igényeit. Egyenként (hetente 1 újdonság) próbálgasd az új termékeket, így elkerülheted a bőrirritációt, és könnyebben kitapasztalhatod, hogy mi esik jól a bőrödnek. Fontos, hogy olyan termékeket válassz, amiket jólesik használni, amiket szívesen kensz fel minden nap.

A teszt eredményeképpen egy komplett reggeli és esti rutint kapunk kézhez, amely márkafüggetlenül ajánl a Rossmann kínálatában elérhető kozmetikumokat a bőrtípusunknak és az egyéb általunk megadott kritériumoknak megfelelően. Minden termék használatához részletes leírás is jár, és egyetlen kattintással be is tehetjük őket a Rossmann kosarunkba. Az eredményt e-mailben is elküldhetjük magunknak a felületen keresztül, de mindenképp érdemes regisztrálni, vagy belépni a már megszokott Rossmann felhasználói fiókunkkal, hiszen így bármikor visszanézhetjük a rutinvarázsló eredményét.

„A Rossmann Rutin fejlesztése során az volt az elsődleges célunk, hogy segíthessünk eligazodni a vásárlóinknak a tudatos bőrápolási termékek egyre bővülő kínálatában. Az utóbbi években nagy hangsúlyt fektettünk az arcápolási kategória fejlesztésére a Rossmannban, büszkék vagyunk rá, hogy jelenleg ilyen széles és sokszínű termékpalettával tudjuk kiszolgálni a vásárlói igényeket. Emellett azonban nagyon fontosnak érezzük az edukációt is, hogy mindenki tudatosan, a hozzá leginkább passzoló termékeket vihesse haza magával” – mondta el Varga Anita Ágnes, a Rossmann marketing vezetője.