A dm izgalmas edukációs feladattal hívta fel a figyelmet idén ősszel is a fogápolás fontosságára. Mosolygó fogacskák pályázatának fődíjas osztálya új interaktív táblával, hangfalakkal, laptoppal gazdagodott.

A dm és szakmai partnere idén is 10 000 gyermek fogápolását támogatta.
A rendszeres fogápolást már az első tejfogak előbújásától kezdve jó bevezetni a gyerekek életébe, erre tanítja a gyermekeket a dm Mosolygó fogacskák pályázata, amely idén is izgalmas feladat elé állította az első osztályos diákokat.
Arra kérte a dm a diákokat, hogy készítsenek látványos és tanulságos kísérleteket a fogakra káros, vagy éppen jótékony anyagok bevonásával. Közel 200 pályázat érkezett, az iskolák változatos kísérletekkel mutatták meg a különféle anyagok, cukrok, savak fogakra gyakorolt hatásait.
A fődíj nyertese a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.a. osztálya lett Kecskemétről, a gyerekek PH-értékeket teszteltek étkezés előtt és után, a fogmosás sikerességét plakk festő tablettával ellenőrizték, az élelmiszerek csomagolást szétválogatták, s óriástablókat készítettek, amelyek két emberalakot ábrázoltak. A gyerekek végül belebújhattak Mosolygó Mári vagy Szuvas Szilárd figurájába.
A pályamunkát a zsűri fődíjjal jutalmazta, az osztály 1 millió forint értékben újíthatta fel osztálytermét, szerezhetett be az iskolai munkához szükséges eszközöket, s egy kirándulást is nyertek a Csodák palotájába.
Két különdíjast is választott a zsűri, Csodák Palotája látogatást nyert a Görgey Artúr Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 1. osztálya Ongáról, a Minipoliszba pedig a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI 1.a osztálya látogathat el.

„A beadott pályaműveket látva biztosak vagyunk benne, hogy mindenki jól szórakozott a kísérletek során, és a gyermekek hasznos tudással is gazdagodtak. Éppen ez, a játékos edukáció a program fő ereje. Köszönjük az iskoláknak, hogy partnereink voltak a pályázatok elkészítésében” – mondta el Kanyó Roland a dm Kft. marketing és PR menedzsere.

A pályázaton minden osztályt nyert, minden kisdiáknak ajándékcsomagot juttatunk el az Unilever Magyarország Kft. jóvoltából, s egy egyedi Mi micsoda? fogápolási kiadvánnyal is megleptük a gyerekeket.

A pályázathoz ajándékot biztosító partnereink: Unilever Magyarország Kft., REGIO JÁTÉK, Csodák Palotája, Minipolisz.