A hozzátáplálással foglalkozó Manó Menü, a Kifli.hu egyik legújabb partnere, az ünnepi szezonra is tartogat hasznos tanácsokat az anyukáknak, amelyekkel könnyebb az egészséges étkeztetés a gyermekeik számára. Lássuk, mit is jelent ez a fogalom és hogyan alkalmazhatjuk otthonunkban egyszerűen.

Mit jelent a hozzátáplálás a gyakorlatban?

Ambrus Éva, a Manó Menü oldal alapítója a saját bőrén tapasztalta, hogy a hozzátáplálás körüli diskurzus igen zavaros, miközben úgy érezte, kisfia jövője múlik a döntésein. Így aztán saját kezébe vette a gyeplőt, és mára az egyik legismertebb szaktekintély a kérdéskörben. Blogján és weboldalán folyamatosan oszt meg olyan tippeket és trükköket, amely bármelyik anyuka számára megoldást nyújthat ebben a helyzetben.

“Amire én próbálom a gyermeket nevelőket biztatni, hogy merjenek otthon főzni, fogyasszanak annyira egészséges ételeket, hogy akár az első falattól kezdve ehessen a baba az ő ételükből, és legyenek következetesek a gyermektáplálást illetően. Azt vallom, hogy " Minden étel amit te készítesz gyermekednek ajándék, amit együtt készítetek, az kincs!" Fedezzék fel, hogy a konyhai tevékenységek a megfelelő biztonsági szabályok betartásával a közös időtöltés egyik nagyszerű formája is lehet.” - vallja Ambrus Éva, a Manó Menü alapítója.

Menütervező, kreatív ötletek, saját telefonos alkalmazás

Hogyan gondoskodjunk egész hétre finom falatokkal? Hogyan tálaljuk úgy a fogásokat, hogy az vonzó legyen? Mit jelent ez az egész és milyen érvek szólnak mellette? A rendszer a hétköznapi módszerektől kezdve egészen a tudományos háttérig felkarolja a lehetőségeket. A jövőben a Kifli.hu és a ManóMenü nem csak a Kiflicske menüpont alatt található válogatott termékekkel, hanem blogcikkekbe öntött tanácsokkal, valamint a Kifli Séfen konkrét receptekkel is kedveskedik a szülőknek. Így nem csak a vásárlás során, de az ételek elkészítésében és a mögöttük rejlő tudományos háttérben is fogja az anyukák kezét.

„Fontos számunkra, hogy ne csak a bevásárlásban segítsük vásárlóinkat, de olyan ötletekkel lássuk el őket, amik hasznosak lehetnek számukra. A Manó Menü együttműködés egy újabb segítség a vásárlóink felé az egészségesebb és jobb élet felé.” – mondta Zvara Tímea a Kifli.hu projektmenedzsere.

Mit tanácsolnak a karácsonyi időszakra?

“Szuper módszer az, ha időt szánunk arra, hogy végiggondoljuk az elkövetkező időszakot, és még az ünnepek előtt bevezetjük azokat az alapanyagokat, amelyek nagy eséllyel megtalálhatóak lesznek az ünnepi asztalon. Ha egy év alatti babával várunk vendégségbe valakit, akkor pedig kérdezzük meg tőlük mivel készülhetünk a legkisebbeknek.” - mondta Ambrus Éva.