A növényeket ellenőrzött környezetben termesztik, és a hagyományos módszerekhez képest kevesebb vizet és talajt használnak hozzá.
Az olasz Conad szupermarketlánc új, vertikális termesztési technológiával előállított salátacsaláddal jelentkezik a piacon – írja az ESM.
A Conad partnere a projektben a Zero, amely az élelmiszer-, kozmetikai és gyógyszeripari ágazatban alkalmazható vertikális gazdálkodási technológiát fejlesztett ki. A salátákat ellenőrzött környezetben termesztik, és a hagyományos módszerekhez képest kevesebb vizet és talajt használnak hozzá.
A Conad Sapori & Idee saját márkás termékcsaládja részeként háromféle salátát vezetnek be a piacra. A Balsamic lila bazsalikommal kevert salátát tartalmaz; a La Piccantina zöld salátából, vörös mustárból és wasabina mustárlevelekből áll; a La Gentile pedig zöld salátát tartalmaz.
A vertikális gazdálkodás egy olyan talaj nélküli termesztési technika, amely lehetővé teszi a növények ellenőrzött és védett környezetben történő termesztését. Ezáltal az erőforrásokat is ellenőrzött körülmények között lehet felhasználni. A steril környezet és a külső szennyeződés hiánya miatt növényvédő szerekre sincs szükség, és a termék védett a szennyezéstől, illetve a nehézfémektől.
Francesco Avanzini, a Conad üzemeltetési igazgatója szerint az új termékekkel az a céljuk, hogy innovatív, minőségi terméket kínáljanak, amelyek a hagyományos termékekhez képest alacsonyabb talaj- és vízfogyasztást igényelnek.