A Colgate-Palmolive új, vegán barát fogkrémet vezet be a piacra Colagate Smile for Good néven, amit ráadásul az iparág történetében először teljesen újrahasznosítható tubusban kínál a vásárlóknak.

A legtöbb hagyományos fogkrémtubus nem újrahasznosítható, még pedig a tubus anyagát adó rétegelt műanyagban használatos alumíniumlemezek miatt. A Colgate új fogkrémtubusához ugyanakkor teljeskörűen újrahasznosítható nagy sűrűségű polietilént használnak fel. A korábbi kísérletekben a cég mérnöke azt tapasztalták, hogy ez az anyag túlságosan merev volt a tradicionális fogkrémtubusok előállításához, de az adagolással és a felhasznált anyag vastagságának változtatásával már elő tudtak állítani az újrahasznosítási sztenderdeknek megfelelő terméket.

Maga az új vegán fogrém fehérítő és fogvédő variánsokban is elérhető lesz majd és 99,7 százalékban természetes összetevőkből épül fel. A fogrémet Nagy-Britanniában és az Európai Unióban is árusítják majd, többek közt a Tesco, vagy a Saisbury’s polcain – írja a veganfoodandliving.com.