Az európai Rohlik Csoport részét képező Kifli online szupermarket nemrég elindította a Green Friday kezdeményezést, amely a fenntarthatóságra, a hulladékmentességre és a jelentős kedvezményekre összpontosít.

“Egy olyan világban, ahol az élelmiszer-pazarlás a csúcson jár, a cég folytatja a fenntarthatóságért folytatott küzdelmét, ahogy tavaly is, idén novemberben a Black Friday-ből Green Friday-t csinálunk. Az akció során a cég minden kezdeményezését négy fő jellemzőre összpontosítja – gazdaságos, környezetbarát, fenntartható és hatékony” - fejtette ki Klekner Péter ügyvezető.

Gazdaságos

A “Pénztárcabarát választék” kategóriában a vevők saját márkás és más, csupa olyan terméket találnak, amivel gazdaságosan költhetnek minőségi élelmiszerekre. Ezenkívül annak érdekében, hogy a Kifli lábnyoma a lehető legjobban látható legyen az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemben, a "Mentsd meg az élelmiszert" kategóriába tartozó termékek esetében akár 33%-os kedvezménnyel is vásárolhatnak a vásárlók.

Környezetbarát

A cég az indulás óta újrahasznosított papírtáskákban szállítja ki a megrendelést, amit a következő kiszállításkor a futár vissza is vesz. A használt táskákból bezúzás után új táskák készülnek. A tavalyi év óta már PET-palackból készült mosható öko-táskákban is kérhetik a bevásárlást a kiflis vásárlók. Külön kategóriában találhatóak azok a termékek, amelyeket visszaváltható csomagolásba tölt a cég, így küzdve azért, hogy jelentősen kevesebb felesleges szemetet termeljenek a háztartások.

Fenntartható és hatékony

A szállítást egy olyan flottával végzik, amely nagy része alacsony kibocsátású CNG-járművekből áll. Ezenkívül az útvonalakat úgy tervezik meg, hogy túránként 10-15 bevásárlást szállítsanak ki. Itt az ügyfeleknek lehetőségük van a környezet aktív védelmére: a rendelkezésre álló szállítási ablakok listájában azok, amelyekre már vannak megrendelések a saját szomszédságukból, zöld levéllel vannak jelölve. Az úgynevezett öko-idősávban akkor érkezik a futár, amikor 500 méteres körzetben van, így nem tesz meg felesleges útvonalat és kevesebb káros anyagot bocsát ki a járműve.