Online élelmiszercsomaggal támogathatják a Tesco vásárlói az ukrajnai menekültek élelmiszer-ellátását. Április 22. és május 15. között négy különböző értékű adománycsomagot jelképező kupon közül lehet választani a Tesco Otthonról weboldalán, amelyek megvásárlása esetén azok értékét az áruházlánc megduplázza. Az így befolyó összegből a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Magyarországon elszállásolt menekülteknek, illetve az őket befogadó szervezeteknek nyújt segítséget.

Április 22. és május 15. között kaphatók a Tesco Otthonról weboldalon azok az adománykuponok, amelyek megvásárlásával az ukrajnai menekültek élelmezési programját lehet támogatni. A Tesco stratégiai partnerével, a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel összefogva indította el az akciót az ország különböző pontjain elszállásolt menekültek megsegítésére. Az adományozók S, M, L és XL méretű élelmiszercsomag közül választhatnak 1000, 2000, 3000, valamint 5000 forint értékű kuponok formájában, amelyeket a virtuális kosarukhoz adva néhány kattintással megvásárolhatnak. A Tesco minden eladott kupon értékét megkétszerezi, így a vásárlás dupla segítséget jelent a rászorulóknak. A kezdeményezés lezárultával a Tesco az Élelmiszerbankkal együttműködve váltja termékekre a befolyt adományt, olyan élelmiszereket biztosítva, melyekre a legnagyobb szükség van.

„Stratégiai partnereinkkel karöltve régóta segítünk a nélkülözőknek rendszeres együttműködések, illetve adománygyűjtő kampányok keretében, így természetesen a jelenlegi krízishelyzetben is összefogtunk a jó cél érdekében. Az Élelmiszerbankkal közösen 2014 óta működtetjük áruházainkban napi élelmiszermentő programunkat, amely folyamatos élelmiszer-ellátást biztosít a rászorulóknak. Vásárlóink is mindig aktívan részt vesznek jótékonysági kezdeményezéseinkben, ezért is hirdettünk most ismét adománykuponos támogatási akciót, amely egyszerű és hatékony segítségnyújtási lehetőség az ukrajnai háború elől menekülőknek. Célunk, hogy az Élelmiszerbank szakértelmének és kiterjedt segítőhálózatának köszönhetően ezúttal is minél több olyan embernek tudjunk segíteni, akiknek a leginkább szükségük van rá”– mondta Pálinkás Zsolt, a Tesco Magyarország vezérigazgatója.

„Az elmúlt időszakban rendkívül sokan támogatták az Ukrajnából érkező menekülteket termék- vagy pénzadománnyal, önkénteskedéssel vagy egyéb módokon. Kivételes és példaértékű az országos összefogás, amelyet a háború elhúzódása miatt ezután is fenn kell tartanunk, többezer menekült várja ugyanis Magyarországon a sorsa jobbra fordulását. Nekik, illetve az őket befogadó intézményeknek, közösségeknek állítunk össze és juttatunk el folyamatosan élelmiszercsomagokat az ország különböző szegleteibe, Szombathelytől a balatoni régión és Budapesten át Záhonyig az adománykuponokból befolyt összeg felhasználásával. Rendkívül nagy öröm és segítség számunkra, hogy a Tesco ismét mellénk állt a kezdeményezésben, és kétszeresére növeli az adományozható csomagok számát. Bízom benne, hogy vásárlóik közül is minél többen csatlakoznak az akcióhoz, hogy minél hosszabb ideig segíthessünk a bajba jutottaknak”– mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.