Élelmiszerek vásárlására is felhasználhatók 2022. február 1-től a Széchenyi Pihenő Kártyát kibocsátók (OTP, MKB, K&H, Edenred) alszámlái a SPAR, City SPAR és INTERSPAR áruházak-ban.

A vevőink a melegétel-szolgáltatás esetében már eddig is gyakran használták SZÉP kártyáju-kat az érintett SPAR üzletekben, és azt reméljük, hogy az élelmiszerekre vonatkozó újabb le-hetőséggel még kényelmesebbé és vonzóbbá tehetjük a vásárlást üzleteinkben” – mondta Maczelka Márk, SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A 781/2021. (XII.4) kormányrendelet értelmében az alkoholtartalmú folyadékok kivételével szinte minden élelmiszer megvásárolható a plasztikkártyával. Az önkiszolgáló kasszáknál nem lehet Széchenyi Pihenő Kártyával fizetni, illetve az online élelmiszer-vásárlás esetén is kizárólag a helyszínen történő fizetéskor használható ez a fizetési megoldás. Arról, hogy a franchise rendszerben üzemeltetett egyes SPAR partnerüzletekben milyen feltételek-kel fogadják el ezt a fizetési módot, a www.spar.hu weboldalon, illetve az érintett üzletekben érhető el bővebb tájékoztatás.

A Széchenyi Pihenő Kártya nem használható fel nem élelmiszer termékek, így egyebek mellett vegyi áru, kozmetikumok, állateledel, hűségakciós termékek, újságok, SPAR ajándékkártya, Máltai adománykártya, valamint mobiltelefon-feltöltőkártya vásárlására.