A versenytársak eddig többnyire tehetetlenül szemlélték az ázsiai platform agresszív térhódítását.

Nem nézik jó szemmel a hazai e-kereskedők, hogy az olyan nagy ázsiai szereplők, mint a Temu megkérdőjelezhető módszerekkel letarolják a magyar piacot. Az egyik legnagyobb hazai szövetség a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul – írja a HWSW.

A Temu globális, illetve európai térhódítása hatalmas mértékű. A portál emlékeztetett arra, hogy február elején kiderült, hogy a Temu vásárlószámban már az Alza előtt állt idén januárban Magyarországon. Ebből a szempontból már csak az eMAG előzi meg a piacon.

A versenytársak eddig többnyire tehetetlenül szemlélték, hogy a PDD Holdingshoz tartozó cég a piacszerzés érdekében nem riad vissza attól, hogy esetenként jelentős veszteséggel árulja termékeit. Ezzel együttműködése a kötött uniós és nemzeti jogszabályi/adózási környezethez képest lényegesen rugalmasabb.

Az Ecommerce Hungary, amelynek alelnöke, Ormós Zoltán múlt héten a szervezet YouTube-csatornáján közölte, hogy a szövetség egy versenyhivatali beadványt készít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) számára, amelyben felsorolja a Temu vélt jogsértéseit.

„A Temu oldalán annyi jogsértést vélünk felfedezni, (...) ami miatt egy magyar webshop már rég megütötte volna a bokáját" -közölte Ormós Zoltán a videóban.

A részleteket beadványuk tartalmazza.