Az új vezető a Nespresso vezérigazgatója lesz.

A Nestlé bejelentette, hogy Marco Settembri, az élelmiszeripari óriáscég európai üzletágának ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója nyugdíjba vonul. Helyét Guillaume Le Cunff, a Nespresso vezérigazgatója veszi át – írja az ESM.

Le Cunff 1988-ban csatlakozott a Nestléhez, és kezdetben belső ellenőrzési és pénzügyi feladatokat látott el, mielőtt 2007-ben a Nespressóhoz került. A Nespresso USA üzletágának elnökévé 2015-ben nevezték ki, ez idő alatt vezette a Vertuo bevezetését, és segített megalapozni a Nespresso hírnevét. 2020-ban nevezték ki a Nespresso vezérigazgatójává.

Marco Settembri 36 éve dolgozik a Nestlé-nél, 1987-ben csatlakozott a vállalathoz, és a vállalatnál töltött idő alatt számos vezetői pozíciót töltött be, többek között a Purina PetCare-t vezette, amely az ő ideje alatt a vállalat egyik legnagyobb és legnyereségesebb részlegévé vált.

2017-ben az EMENA zóna (Európa, Közel-Kelet és Észak-Afrika) vezetőjévé nevezték ki, majd a Nestlé zónastruktúrájának átalakítását követően 2022-ben az európai zóna vezetőjévé nevezték ki.